Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 

Detalii sesizare


Sesizare pentru primaria Timisoara, judetul Timis

Postata de: Samuel Ghiman
La data: 04 Septembrie 2017
Tip: Reclamatie
Cod: 110072
< Inapoi la sesizari
Printeaza aceasta sesizare!
Trimite unui prieten

Buna ziua Domnul Primar ,

Doresc sa va aduc la cunostiinta ca in orasul Timisoara printre cetatenii cinstiti , proprietari de automobile , exista si dintre aceia care au biciclete pe langa automobile . Sunt intr-un numar destul de mare . Automobilele se deplaseaza armonios pe strazi si bulevarde , datorita dezvoltarii infrastructurii , datorate atat dumneavoastra , cat si altora . Dar cu biciclistii , cum ramane ? Adica , nu ar fi corect ca si acestia sa aiba drepturi egale in trafic ? Teoretic asa este . Daca merg cu masina , e ok . Dar daca merg cu bicicleta , nu mai am siguranta in trafic . Este adevarat ca in oras sunt multe piste de biciclete amenajate corespunzator si sunt chiar o mandrie pentru orasul nostru . Dar , din pacate sunt prea putine pentru orasul nostru , tot atat de adevarat este ca sunt multe strazi in oras , care nu au pista pentru biciclete . Atunci biciclistul este nevoit sa circule la risc pe carosabil sau sa urce pe trotuar , stanjenind cetatenii cinstiti care se deplaseaza pe trotuar . Nu este OK nici o varianta . Pe carosabil sunt deseori unii soferi carora le place sa hartuiasca biciclistii sau sa le incalce drepturile sau prioritatea . Pe carosabil nu este o varianta buna . Propunera mea este ca , daca aveti bunavointa , cum de altfel ati avut-o pana acum , sa dezvoltati infrastructura pistelor pentru biciclete , pe toate strazile din oras , si chiar pana la marginea orasului . Pe calea Lipovei daca merg cu bicicleta si ies din oras , ajung in Dumbravita si mai apoi ies si merg spre Giarmata , nu exista pista de biciclete , masinile merg cu viteza , si nu de putine ori am fost nevoit sa sar pur si simplu de pe carosabil , la apropierea vreunui TIR sau autobuz , care nici macar nu se deranja sa ma ocoleasca cat de cat . OK stiu si sunt constient ca de multe ori biciclistii incurca traficul , tocmai de aceea doresc sa merg pe o pista special amenajata .
In Arad sunt piste foarte bune , amenajate special pentru biciclisti . Cred ca Timisoara este la un nivel mai inalt de administratie . Calea Buziasului de asemenea , de la capatul liniei de tramvai 4 , in zona Ciarda Rosie , nu exista piste de biciclete . Ar fi bine sa se faca piste de biciclete si in aceasta zona pana la Mosnita Noua . Sunt multi biciclisti care circula la risc pe aceasta portiune de drum , Timisoara - Mosnita Noua ; Mosnita Noua - Timisoara . Cred ca voi gasi bunavointa si sustinere la dumneavoastra .

Este spre binele orasului Timisoara si spre binele cetatenilor acestui oras . Oras infratit de altfel cu atatea orase straine din Europa si de peste ocean . Mai sunt cateva primaveri pana cand orasul Timisoara va fi Capitala Culturala Europeana . Cred ca daca infrastructura se va dezvolta in asemenea fel , va fi mai bine . Daca ne numim oras european , haideti sa si fim cu adevarat . Daca vrem sa putem sta cu fruntea sus langa orase precum Amsterdam , haideti sa facem in asa fel ca aceasta sa se intample .
Cred ca daca veti face aceasta lucrare , pe langa multe altele in care sunteti implicat , veti scrie istoria acestui oras , intr-un mod pozitiv , si veti fi iubit deasemenea de catre cinstitii cetateni ai acestui oras . Vreau sa pot spune oriunde in lume Sunt Mandru ca sunt Timisorean !
Va multumesc Domnule Primar Nicolae Robu .

476 vizualizari
+ SHARE   


Raspunsul primarului

27 Septembrie 2017
Vom dezvolta sistemul de piste de biciclete si avem doua proiecte pe care le vom depune pentru obtinerea de fonduri europene, unul pentru pistele de biciclete din ora pentru a crea un sistem coerent si un proiect pentru piste de biciclete intre Timisoara si comunele periurbane
Documente atasate raspunsului


Comentarii facute la aceasta sesizare


Aceasta sesizare nu are nici un comentariu!Adauga un comentariu
Nume si prenume  
Email  
Comentariu  
Introduceti rezultatul (antispam):    7 + 6
Atentie! Trebuie sa aveti activate cookie-urile in browser pentru ca sistemul antispam sa functioneze corect.
   


 
Informatii din Timiş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design