Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 

Detalii sesizare


Sesizare pentru primaria Buzau, judetul Buzau

Postata de: Daniel Bojin
La data: 12 Octombrie 2017
Tip: Reclamatie
Cod: 110989
< Inapoi la sesizari
Printeaza aceasta sesizare!
Trimite unui prieten

Avand in vedere raspunsul din partea primariei la sesizarea primita de la un cetatean referitoare la achizitia platformei educationale si a tabletelor si anume citez: "Incepand de anul trecut, cand am facut publica intentia de a digitaliza invatamantul buzoian au venit mai multe firme care ne-au prezentat produsele si serviciile lor.
Studiind inclusiv ceea ce se intampla in acest domeniu in Uniunea Europeana s-a ajuns la definirea unui pachet de servicii si produse care ar putea duce la cresterea reala a nivelului calitatii educatiei in scolile din Buzau.
La unele din prezentarile facute de firme a fost prezenta si presa buzoiana si profesori si directori de la scolile noastre."
Va rugam sa ne raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. Care sunt firmele care au participat la consultari, ce servicii si produse au prezentat.
2. Catre ce reprezentati (nume si functie) din cadrul primariei au fost prezentate aceste produse si servicii.
3. Care sunt reprezentatii presei care au participat la aceste consultari, nume jurnalist si publicatii. Daca au publicat informatii despre aceste informatii va rugam sa ne furnizati si link catre articole.
4. Cine sunt persoanele care au definit un pachet de servicii si produse care ar putea duce la cresterea reala a nivelului calitatii. Sunt angajati ai primariei? Ce functie au?
5. Cine sunt persoanele care au intocmit caietul de sarcini? Sunt aceleasi care au definit pachetul de servicii si produse de la punctul 4?
6. S-a ajuns la concluzia ca serviciile sunt dependente de produse? Daca DA, care sunt argumentele care au stat la baza gruparii serviciilor cu produsele? De ce nu realizati 2 licitatii una pentru produse si una pentru servicii.

Aceste informatii vi le solicitam in baza legii nr. 544/2001 respectiv 52/2003. Avand in vedere ca sunt informatii de interes public pentru cetateni va rugam sa ne raspundeti detaliat si cu consultarea prealabila a primarului sau a persoanelor care ne poate furniza aceste informatii.

Daniel Bojin

1048 vizualizari
+ SHARE   


Raspunsul primarului

12 Octombrie 2017
In baza Legii 544/2001 trebuie sa ne adresati un document scris, semnat de catre dumneavoastra, cu intrebari care pot primi raspunsuri concrete.
Deoarece licitatia este in curs, va rog sa folositi doar caile legale de a obtine clarificari asupra acestei licitatii.
Va multumesc !

Documente atasate raspunsului


Comentarii facute la aceasta sesizare

12 Octombrie 2017, Cetatean
De fapt, Primarul v-a raspuns, gandindu-se ca renuntati si ramane asaaa... Acum depinde de dumneavoastra, cat de motivat sunteti, de cat timp si bani aveti nevoie, ptr. "ai da in gat". Sigur de aveti cele specificate si de cereti ajutorul justitiei, sustinut de un avocat, veti castiga fara indoiala, dreptatea este de partea d-stra.

12 Octombrie 2017, Catalin
Nu ma pricep la celelalte amanunte, insa in mod sigur e legal si posibil sa fie scos la licitatie un pachet produse+servicii. In functie de ponderea fiecaruia, "pachetul" e incadrat fie la produse, fie la servicii. Adica, daca produsele reprezinta 56%, "pachetul" se considera produse; daca serviciile reprezinta 52 %, "pachetul" e considerat servicii. Intr-un fel e normal ca anumite produse mult prea specifice sa fie integrate cu serviciile, evitandu-se potentiale incompatibilitati sau riscul sa cumperi produsele si sa nu gasesti cine sa faca serviciile si sa dai bani pe produse pe care apoi nu le poti folosi. In rest, nu ma bag. :-))

18 Octombrie 2017, Andi
Tipul asta de raspuns comunist ("In baza Legii 544/2001 trebuie sa ne adresati un document scris, semnat de catre dumneavoastra, cu intrebari care pot primi raspunsuri concrete.") il dai daca vrei sa descurajezi omul si daca nu ai raspunsuri la intrebari. Traim in 2017 in epoca vitezei si a internetului.. si banuiesc ca si obiectul licitatiei in discutie este tot cel al eficientizarii comunicarii intre 2 institutii (instituia de invatamant si institutia familiei) prin intermediul internetului. Deci faceti o achizitie de 2,5 milioane tocmai ca parintii sa nu mai bata drumul la scoala ca sa afle despre situatia scoalara a copilului ci sa stie "on the go" ca sa poata lua masuri corective. In concluzie eu nu o sa depun o hartie scrisa la primarie si nici nu voi bate sute de kilometrii ca sa vin la Buzau sa aflu raspunsuri la intrebari retorice. Sper ca ati observat ca intrebarile sunt pertinente si sunt sigur ca aveti raspunsuri la ele pentru cine le va solicita in scris. Deci in loc sa raspundeti arogant si vag era mult mai elegant sa spuneti: "Va multumim pentru sesizare.", "Vom verifica si vom reveni cu un raspuns.", "Apreciem vigilenta, e si interesul nostru sa desfasuram activitati transparente si cetatenii sa ne aprecieze implicarea si efortul."... etc. Apoi ati fi putut sa nu mai raspundeti niciodata ca evident nu sta nimeni pe capul vostru... e FIX treaba si problema voastra ce si cum faceti insa daca cineva avizat va atrage atentia si voi sunteti asa de "siguri" pe voi e clar ca parerea cetatenilor nu conteaza. De asemeni informatia cum ca ANAP a verificat si validat caietul de sarcini asta e un praf in ochi... ANAP verifica ca au fost facute niste proceduri standard nu si cerintele caietului de sarcini ca este evident ca nu poate stii ce exista in piata si ce cerinte elima sau califica participantii la procedura... DAR pentru ca voi oricum aveti raspunsurile de mai sus este irelevant ce vor cetatenii fie onine fie ofline si suntem siguri ca ceea ce faceti va fi cea mai buna decizie pentru sistem. Pe principiul de ce SA TESTAM.. sa implementam solutia in 3 licee: unul de top, unul mediu si o scoala profesionala sa vedem daca functoneaza 3-6 luni si apoi sa facem achizitie.. mai bine cheltuim banul public si incercuim in calendar ziua cand toti parintii vor avea conturi online... si la anul alocam iar 2 milioane pentru licente si abonamente.. ca vorba aia: daca tot castiga singurul participant care se prezinta ce mai conteaza ce zice lumea, avem bife la raportul de partid. Succes domnilor!Adauga un comentariu
Nume si prenume  
Email  
Comentariu  
Introduceti rezultatul (antispam):    5 + 2
Atentie! Trebuie sa aveti activate cookie-urile in browser pentru ca sistemul antispam sa functioneze corect.
   


 
Informatii din Buzău

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design