Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 

Detalii sesizare


Sesizare pentru primaria Timisoara, judetul Timis

Postata de: BIRO VERA
La data: 07 Noiembrie 2017
Tip: Reclamatie
Cod: 111563
< Inapoi la sesizari
Printeaza aceasta sesizare!
Trimite unui prieten

Timisoara, Capitala Europeana, 2021.
Astazi dupa masa, incercand sa ajung acasa din zona Printul Turcesc spre Spitalul de Boli Infectioase de la Padurea Verde, pe la Continental (cauciucuri) si apoi Borzesti, Lipovei, traficul de cosmar m-a determinat s-o iau (putin neortodox) prin Piata Traian.
Cel mai vechi cartier al Timisoarei, cu prima piata, este o ruina in proportie de 90 % ! Cladiri superbe,de patrimoniu, cu tencuiala cazuta, cu stucaturi care atirna mai sa cada-n capul trecatorilor. Sculpturi pe atice pentru care altii ar plati greutatea lor in aur. Si toate sint in ruina,
De ce a fost posibil ca Oradea sa atraga fonduri europene si sa-si reconditioneze cladirile emblematice de pe ambele maluri ale Crisului, si Timisoara nu e in stare ? Doar amindoua orasele au primari liberali !
Ma intreb, in 2021, ce vor spune vizitatorii straini care sint asteptati sa admire orasul de pe Bega ? Sau se vor pune bariere si vor fi lasati sa vada doar Piata Unirii si pista de aterizare a OZN-urilor din Piata Libertatii ? Cu cladirile darapanate de vis-a-vis de Casa Armatei ce vor face ?
Nici Piata Operei nu e mult mai breaza, dar macar acolo avem Opera si Catedrala, plus Fintina cu Pesti si Lupoaica daruita de Mussolini orasului !
Ca sa nu mai vorbim de cartierul Iozefin ! La fel, cladiri superbe lasate in cea mai crunta paragina !
Cu ce ne vom lauda in 2021 ?
Da, avem niste parcuri rearanjate, fala primarului, si unul din motivele pentru care unii timisoreni au considerat ca Robu merita inca un mandat. Ca asa sintem noi, ne multumim cu 2-3 parcuri renovate, restul, potopul !
Sintem la sfirsit de 2017, mai avem mai putin de 4 (patru) ani sa reparam ce n-am facut in 28 ani, 17 ani, 5 ani jumate.
Avem o gara oribila, ruinata, cu peroane ca-n 1920 ! Murdarie pina la cer, miros pestilential, bodegi ca-n obor.
De ce am vrut sa fim Capitala Culturala ? Ca sa vada lumea ce rapciugosi sintem ?
As vrea sa stiu, ce planuri are Primaria pentru evenimentul asta ? Macar are vreun plan ? Nu ma trimiteti sa-l intreb pe Maria-sa Robu, ca nefacand parte din corul lui de adulatori si aplaudaci, n-am acces pe pagina Inaltimii Sale !
Cu ce ne vom lauda in 2021 ?
RADA ROGOJAN596 vizualizari
+ SHARE   


Raspunsul primarului

07 Decembrie 2017
Pentru cladirile publice aflate in stare avansata de degradare, primaria face investitii cu fonduri europene si de la bugetul local. Pentru cladirile private, majoritatea imobilelor istorice fiind private, avem un program de sprijin pentru proprietari, iar de anul viitor incepem aplicarea supraimpozitarii, deoarece au fost avertizati proprietarii si li s-a dat termen un an pentru a lua masuri.  Nu vom ierta pe nimeni. 63 de cladiri sunt pe lista deja pentru a se trece la impozitarea majorata. Iar pentru anul 2021, vom face toate investitiile asumate prin dosarul de candidatura.
Documente atasate raspunsului


Comentarii facute la aceasta sesizare

08 Noiembrie 2017, Dan Hatmanu
Stimata doamna, Cred ca dl primar ar trebui sa aiba in vedere retragerea orasului din aceasta onoare, de a fi capitala culturala. NU se misca un deget pentru a imbunatati imaginea orasului, ziceati de piata Traian, a devenit piata de precupete in timp ce Badea Cartan sta inchisa si nu misca decat vantul mizeria de acolo.Nu se lucreaza absolut nimic. Orasul este pli . literalmente, de gunoiae si halde de gunoaie clandestine la aproape fiecare colt de strada. Becuri arse la iluminat pe care nu le mai schimba nimieni, pentru ca nu avem contract cu nimeni.De la aeroport, prin Ghiroda, treci prin bezna, nu functioneaza iluminatul public de ani de zile la principala intrare in oras. Intr un cuvant, un dezastru, ne vom face de ras. Darce-i pasa d-lui primar....Adauga un comentariu
Nume si prenume  
Email  
Comentariu  
Introduceti rezultatul (antispam):    7 + 5
Atentie! Trebuie sa aveti activate cookie-urile in browser pentru ca sistemul antispam sa functioneze corect.
   


 
Informatii din Timiş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design