Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 

Detalii sesizare


Sesizare pentru primaria Pitesti, judetul Arges

Postata de: Iliescu Mihai
La data: 14 Decembrie 2017
Tip: Reclamatie
Cod: 112345
< Inapoi la sesizari
Printeaza aceasta sesizare!
Trimite unui prieten

Prin sesizarea nr.111815 din data de 20.11.2017 va faceam cunoscuta urmatoarea situatie:
Pe partea dreapta a str.Prelungirea Craiovei in sensul de urcare pana in intersectia cu str. I.L.Caragiale isi desfasoara activitatea o vulcanizare auto,un service auto si un depozit de materiale de constructii. Trotuarul din dreptul acestor societati este ocupat zilnic pe toata latimea lui de catre autovehiculele salariatilor si clientilor.
Raspunsul dumneavoastra din data de 14.12.2017 a fost urmatorul:
"Anumite situatii izolate de oprire/stationare neregulamentara, intrare acces perimetru interzis nu pot fi anticipate de Politia Locala, de aceea recomandam cetatenilor pentru operativitate sa semnaleze telefonic aceste aspecte la Dispeceratul Politiei Locale - tel.nr.....".
In sesizarea mea nici pe departe nu este cazul sa vorbim despre "anticiparea unor situatii izolate de oprire/stationare neregulamentara". Este inutil sa va explic ce inseamna o activitate de service auto, vulcanizare auto si depozit de materiale de constructii. Ar insemna sa stam in telefon cu Politia Locala pe toata durata zilei. Vi se pare normal? Este evident ca in cazul acestor activitati desfasurate de catre societatile respective si din cauza lipsei de parcari interioare suficiente, pe toata durata zilei trotuarul este blocat pe toata latimea lui.Ma intreb cine a eliberat autorizatie de construire pentru respectivele sedii in conditiile in care se stia obiectul de activitate. Chiar si in situatia in care intre timp s-a modificat obiectul de activitate pentru care s-a obtinut autorizatia de construire(inclusiv prin inchirierea spatiului repectiv), Primaria este datoare sa se sesizeze si sa puna lucrurile in matca lor normala. Cu ceva vreme in urma, montand in zona respectiva indicatoare de oprire interzisa, nu ati facut decat sa degrevati calea rutiera si sa blocati trotuarul in conditiile in care posesorii de autovehicule stiu ca nu sunt sanctionati pentru astfel de abatere. Legea exista dar nu este aplicata. Traim cumva in doua lumi? Una a soferilor si alta a pietonilor? Daca asa este, de cea a pietonilor cine se ocupa?
Fiind vorba despre o cale de intrare si iesire din oras, sigur ca situatia nu este straina inclusiv Politiei Locale si celei Rutiere.Problema este ca nu se ia nicio masura nici de catre Primarie si nici de catre organele de politie.
Nu era nevoie sa vin eu cu aceasta sesizare.Daca totusi am facut-o, va rog sa tratati cu seriozitate situatia semnalata, actionand efectiv in zona amintita in mod sistematic si nu doar cand sunteti sesizati in scris sau telefonic. Numai asa se pot preveni adevarate tragedii.
Va rog sa dispuneti urgent verificari in privinta service-ului auto mai ales. Trotuarul din fata lui este efectiv blocat de autoturisme. In cazul unei astfel de activitati, conform legii societatea se obliga la asigurarea unei parcari corespunzatoare. Neindeplinind aceasta conditie, organele in drept trebuie sa sisteze functionarea respectivei societati la acea adresa.
Asa ca va rog sa anticipati prin actiunile pe care le veti intreprinde de acum posibilele tragedii tinand cont ca prin zona circula copii care merg si vin de la scoala, femei cu copii in carucior, batrani si de altfel putem, cine stie, circula la un moment dat oricare dintre noi. Trotuarul trebuie redat pietonilor urgent.
Va rog sa luati masuri in acest sens si sa mi le comunicati.
Functie de rezultat voi reveni fie cu multumiri, fie cu alte sesizari pe acest subiect pana la rezolvarea situatiei.
Va multumesc!


739 vizualizari
+ SHARE   


Raspunsul primarului

19 Ianuarie 2018
Societatea la care faceti referire desfasoara activitatea de ”Intretinere si reparare autovehicule”, activitate ce nu necesita autorizatie de functionare, acesta efectuandu-se in baza declaratiei - tip pe proprie raspundere la Oficiul Registrului Comertului.
Unitatea service detine locuri de parcare, asociatului societatii fiindu-i impusa folosirea stricta a acestora, astfel incat trotuarul domeniului public sa nu fie blocat. De asemenea, acesta este autorizata R.A.R., conform legislatiei in vigoare.
Aspectele sesizate de dumneavoastra legate de eventuala blocare a trotuarului de autoturisme vor fi aduse la cunostiinta Serviciului Siguranta Rutiera din cadrul Politiei Locale, care va monitoriza zona si vor fi luate masuri in consecinta.
Pentru orice astfel de probleme, puteti apela dispeceratul Politiei Locale, 0248/ 210230, 0348/911.
Documente atasate raspunsului


Comentarii facute la aceasta sesizare


Aceasta sesizare nu are nici un comentariu!Adauga un comentariu
Nume si prenume  
Email  
Comentariu  
Introduceti rezultatul (antispam):    7 + 6
Atentie! Trebuie sa aveti activate cookie-urile in browser pentru ca sistemul antispam sa functioneze corect.
   


 
Informatii din Argeş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(6 raspunsuri
)
 
Primarii partenere
 
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design