Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 

Detalii sesizare


Sesizare pentru primaria Pitesti, judetul Arges

Postata de: Costachescu Marian
La data: 11 Ianuarie 2018
Tip: Reclamatie
Cod: 112756
< Inapoi la sesizari
Printeaza aceasta sesizare!
Trimite unui prieten

Buna ziua!

Conform legii, in delimitarea zonelor in intravilanul si extravilanul localitatilor se tine seama pe langa pozitia terenului fata de centrul localitatii, de retelele edilitare, precum si de alte elemente specifice fiecarei unitati administrativ-teritoriale.
Va rog sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1.De ce nivelul de impozitare este acelasi pentru cetatenii care locuiesc in aceeasi zona, unii beneficiind de asfalt iar altii nu?
2.De ce nivelul de impozitare este acelasi pentru cetatenii care locuiesc in aceeasi zona, unii beneficiind de retele edilitare iar altii nu?
3.De ce nu se face o diferentiere a nivelului de impozitare in baza nomenclatorului stradal ca urmare a acestor situatii?
4.Vi se pare mai simplu ca in cadrul aceleasi zone sa se faca impozitarea la acelasi nivel fara a se tine cont ca unii beneficiaza de anumite facilitati iar altii nu?
5.Ce masuri intentionati sa intreprindeti pentru corectarea acestor inechitati evidente?

558 vizualizari
+ SHARE   


Raspunsul primarului

18 Ianuarie 2018

Potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal cu modificarile si completarile ulterioare, in cazul persoanelor fizice, impozitul pe cladirile rezindentiale se calculeaza prin aplicarea unei cote asupra valorii impozabile a cladirii. Valoarea impozabila a cladirii se determina prin inmultirea suprafetei construite desfasurate a acesteia, exprimata  in metrii patrati, cu valoarea impozabila corespunzatoare, exprimata in lei/ mp, in functie de tipul cladirii.

Potrivit pct. 29 din Hotararea Guvernului nr. 1/ 2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplcare a Legii nr. 227/ 2015 privind Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare, pentru determinarea valorii impozabile a cladirilor, stabilita pe baza criteriilor si valorilor prevazute de art. 457 alin. (2) din Codul Fiscal , se au in vedere instalatiile cu care ste dotata cladirea ( cu/ fara instalatii de apa, canalizare, electricitate sau incalzire).

Valoare impozabila a cladirii se ajusteaza in functie de rangul localitatii si zona in care este amplasata cladirea.

In cadrul aceleiasi zone, impozitul este acelasi, in situatia in care cladirile sunt dotate cu acelasi tip de instalatii. Exista diferente ale valorii impoziabile in situatia in care o cladire nu este dotata cu toate instalatiile.


Documente atasate raspunsului


Comentarii facute la aceasta sesizare


Aceasta sesizare nu are nici un comentariu!Adauga un comentariu
Nume si prenume  
Email  
Comentariu  
Introduceti rezultatul (antispam):    5 + 7
Atentie! Trebuie sa aveti activate cookie-urile in browser pentru ca sistemul antispam sa functioneze corect.
   


 
Informatii din Argeş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design