Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 

Detalii sesizare


Sesizare pentru primaria Buzau, judetul Buzau

Postata de: Daniel L
La data: 12 Ianuarie 2018
Tip: Reclamatie
Cod: 112784
< Inapoi la sesizari
Printeaza aceasta sesizare!
Trimite unui prieten

Inteleg ca se pregateste de catre primarie instrainarea domeniilor de mii de mp pe Bd Maresal Averescu ce apartin Complexului Sportiv Gloria.
Daca citesti RAPORTUL DE SPECIALITATE intocmit de Serviciul Administrare Patrimoniu prin Sef Serviciu Emilia Izabela Lungu, descoperi niste treburi groaznice.
Cum ar fi propunerea doamnei Lungu de a se instraina domeniul cu doar 3,12 lei/mp/an, un tarif halucinant de mic, mult sub tariful obisnuit de concesiune stabilit de CL care si acela e extrem de mic.
Mai exact tariful propus de doamna Lungu e de cel putin 150 de ori mai mic decat tariful obisnuit propus de CL pentru instrainarea de domenii publice care este de minim 540 lei/mp/an (aproximativ 120 euro/mp/an).
Citez din acel raport:
"Propunem ca închirierea terenurilor să se facă pentru o perioadă de 25 de ani, preţul minim de pornire al licitaţiei fiind de 3,12 lei/m.p./an."

Ce parere aveti de aceasta treaba va intreb?
E hotie, e prostie, sau sunt ambele?
Nu cumva trebuie sa plece toti cei ce au participat la aceasta mizerie?

Cu cine e blatul facut ca sa fie improprietarit pe domeniile Complexului Sportiv Gloria?
Cumva chiar domnul Pana Dan Gheorghe si Montecris SRL care deja are parte din Complexul Sportiv Gloria cadou de la fostul primar?
Intamplator exact instrainarea din trecut a domeniilor Complexului Sportiv Gloria a adus problemele penale ale domnului Boscodeala, cand le-a dat gratuit parte din Complex, facand un prejudiciu de peste 500.000 euro.
Vreti sa o luati pe urmele lui, sa instrainati domeniul public cu totul pe 3 lei si sa produceti un alt prejudiciu, poate chiar mai mare decat data trecuta?

Documente / Imagini:

975 vizualizari
+ SHARE   


Raspunsul primarului

18 Ianuarie 2018

Inchirierea terenurilor se face tocmai in vederea reglementarii situatiei juridice, aplicarea Deciziei Camerei de Conturi si a Sentintei Curtii de Apel Brasov.

Suma de 3,12 lei/m.p./an ( suma care aparea numai in raportul de specialitate) a fost o greseala de redactare, remediata in data de 12 ianuarie 2018. Pretul corect de pornire al licitatiei, de 3,12 euro/m.p./an, aparea atat in caietul de sarcini, cat si in proiectul de hotarare si expunerea de motive, documente redactate de acelasi functionar public.

Terenul a fost  evaluat de evaluatorul atestat ANEVAR Tesleanu Gheorghe la suma de 78,00 euro/m.p./an (evaluare care tine cont de conditiile limitative legate de natura terenului – cota indiviz si destinatia acestuia- activitati sportive, nu comerciale). In Grila Notarilor Publici pretul minim al terenurilor din zona B (zona din care fac parte terenurile propuse spre inchiriere este de 350 lei, respectiv 75,50 euro).

 Pretul minim de pornire al licitatiei a fost stabilit conform prevederilor O.U.G. 54/2006 si a art. 17 din capitolul II din Legea 50/1991 astfel incat sa asigure recuperarea in 25 de ani a pretului de vanzare al terenului.


Documente atasate raspunsului


Comentarii facute la aceasta sesizare

18 Ianuarie 2018, Gheorghe
Conform raspunsului dumneavoastra evaluatorul a evaluat la 78 euro/mp/an si in proiectul initiat de primar il da la 3 euro/mp/an... frumoasa treaba.

22 Ianuarie 2018, Alexandru
Evaluatorul stabileste valoarea de piata geniule.... Titus chiar nu poti sa stai linistit pe unde esti ???Adauga un comentariu
Nume si prenume  
Email  
Comentariu  
Introduceti rezultatul (antispam):    2 + 4
Atentie! Trebuie sa aveti activate cookie-urile in browser pentru ca sistemul antispam sa functioneze corect.
   


 
Informatii din Buzău

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(6 raspunsuri
)
 
Primarii partenere
 
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design