Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 

Detalii sesizare


Sesizare pentru primaria Pitesti, judetul Arges

Postata de: Cretulescu Alin
La data: 06 Februarie 2018
Tip: Reclamatie
Cod: 113224
< Inapoi la sesizari
Printeaza aceasta sesizare!
Trimite unui prieten

Buna ziua!

Cartierul Craiovei a fost proiectat in anul 1965 cladirile avand un regim de inaltime P+4. Exceptie o constituiau cele cateva blocuri cu regim de inaltime P+8 care insa sunt situate la marginile cartierului si anume spre gara, spre calea Craiovei care coboara catre centru si spre Targul Saptamanal. Este evident de ce s-a proiectat astfel, zonele marginale oferind pe de o parte panorama suficienta celor ce locuiesc in ele iar pe de alta parte nu se afecta intimitatea celor ce locuiesc in ele si nici in blocurile mai joase din vecinatate.
In urma retrocedarilor,pe aceste terenuri situate intre blocurile cu regim de inaltime P+4 au aparut si continua sa apara blocuri cu regim de inaltime P+8 fara a tine cont de nicio regula arhitecturala, afectand intimitati si creand aglomerari insuportabile ca urmare a numarului foarte mare de autoturisme parcate in zonele respective.
Un caz edificator in aceasta privinta o reprezinta zona situata in jurul izvorului, in imediata apropiere a scolii generale. Acolo sunt deja concentrate 2 blocuri P+8 recent construite si este in curs de construire un al treilea. Zona in care se afla un mic loc de joaca pentru copii este si ea retrocedata si mai mult ca sigur si acolo va apare inca un bloc cu regim de inaltime P+8.
Deja acum in acea zona este o aglomeratie de nedescris din cauza masinilor ce nu mai au locuri suficiente de parcare nemaivorbind despre nerespectarea intimitatilor.Inchipuiti-va ce va fi dupa terminarea celui de al treilea bloc P+8 si mai mult decat probabila aparitie a celui de al patrulea.
Sunt norme arhitecturale daca nu de bun simt care sunt incalcate. Nu spune nimeni sa nu se construiasca dar nu in acest fel. Sa fie prioritara dorinta autoritatilor locale de a incasa mai multe impozite in cazul blocurilor cu regim de inaltime P+8?
In conditiile in care se vede peste tot lipsa acuta a locurilor de parcare, in conditiile in care nu se respecta intimitati, totusi continuati sa eliberati pe banda rulanta autorizatii de construire pentru imobile foarte inalte. Povestea cu subsolul care este destinat parcarii nu mai tine. Pe de o parte sunt dezvoltatori care vand separat locurile de parcare situate la subsol si astfel foarte multi dintre cumparatori renunta la ele. Pe de alta parte chiar si in cazul in care vanzarea se face incluzand locul de parcare de la subsol, cumparatorii fie din comoditate isi lasa masinile langa bloc, fie au mai multe autoturisme.
Cel putin interesanta este si povestea unui bloc situat in aceeasi zona langa fostul complex alimentar. Initial a a avut un regim de inaltime conforma cu autorizatia de construire de S+P+3 cu garaje la subsol si fara balcoane pentru ca blocul era la limita propietatii iar balcoanele ar fi aparut pe domeniul public. S-a tergiversat o perioada intentionat finalizarea constructiei si in final a aparut un bloc S+P+4. Si acum mai multe detalii: subsolul nu adaposteste garaje ci spatii de birouri, iar mansarda este o falsa mansarda ea de fapt reprezentand etajul 4. Mai mult decat atat, au aparut si balcoane la acest bloc. Ar fi interesant de mentionat si numele dezvoltatorului acestui bloc dar cei din cadrul Primariei il stiu si de aceea s-a ajuns la incalcarea legilor. Pentru unii se poate si altfel.
V-as intreba cum de a fost posibil acest lucru. Este evident ca nu se putea intampla decat cu acceptul autoritatilor locale si anume a Primariei.
Parerea mea si nu numai a mea ci a majoritatii cetatenilor acestui oras este ca Primaria este principala vinovata pentru acest haos.
Ceea ce vedem la tot pasul intareste convingerea ca nu primeaza interesele colectivitatii ci interesele de grup.
Stiu ca aceasta sesizare nu va avea niciun efect benefic colectivitatii. De ce se va continua pe aceeasi linie? A sintetizat foarte bine cineva de la putere:
"Pentru ca putem!"


315 vizualizari
+ SHARE   


Primarul nu a raspuns inca la aceasta sesizare!Comentarii facute la aceasta sesizare


Aceasta sesizare nu are nici un comentariu!Adauga un comentariu
Nume si prenume  
Email  
Comentariu  
Introduceti rezultatul (antispam):    5 + 7
Atentie! Trebuie sa aveti activate cookie-urile in browser pentru ca sistemul antispam sa functioneze corect.
   


 
Informatii din Argeş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design