Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 

Detalii sesizare


Sesizare pentru primaria Buzau, judetul Buzau

Postata de: Mocanu Daniel
La data: 01 Martie 2018
Tip: Reclamatie
Cod: 113755
< Inapoi la sesizari
Printeaza aceasta sesizare!
Trimite unui prieten

Domnule primar,intrebarea mea este in legatura cu asociatia de proprietari de pe unirii sud bl 14b parter,cum este posibil sa platim si la asociatie si la primarie metrii patrati care ii avem in apartament? Va rog sa imi raspundeti si sa imi explicati si mie de ce este luata aceasta masura de dumneavoastra din moment ce doamna secretara de la asociatie asta a precizat,ca dumneavoastra ati dispus aceasta masura.

778 vizualizari
+ SHARE   


Raspunsul primarului

13 Martie 2018
Este vorba de respectarea HG 1588/2007. Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate, in functie de suprafata apartamentelor reprezinta cheltuielile efectuate de Asociatie pentru administrarea, intretinerea si repararea sau consolidarea partilor si instalatiilor comune. Nu are nici o legatura cu impozitul platit Primariei.
Documente atasate raspunsului


Comentarii facute la aceasta sesizare

02 Martie 2018, Gheo
Faptul ca asociatia iti calculeaza unele cheltuieli in functie de suprafata apartamentului, e o treaba si inca una legala. Pe de alta parte, impozitul pe apartament si taxa pe terenul aferent sunt calculate de onor primaria, tot in functie de suprafata, care este exprimata in metri patrati. Dar nu confunda cele doua chestii, sunt total diferite. Nu in ultimul rand, este o mentiune in textul legii ce prevede ca asociatiile de proprietari ar putea incasa si plati catre primarii, taxele si impozitele anuale impuse de catre aceasta, dar nu se practica nicaieri, asa ceva. Putem vorbi ca de ceva ipotetic, asa cum faci tu referire la ”secretara de la asociatie”, Cu alte cuvinte, una-i una, alta-i alta. Punct!

03 Martie 2018, Lamuritor
Stimate domn Mocanu, felicitarar! Faceti parte dintr-o asociatie de proprietari al carei presedinte isi permite sa aiba o secretara, lucru rar, poate chiar unic in tara noastra. Asta in afara de faptul ca nu cunoasteti denumirea asociatiei de proprietari care ar trebui sa va reprezinte interesele in cazul in care sunteti membru al acesteia. Primariei sau oricaror altor institutii le este interzis prin lege sa influenteze activitatea asociatiilor de proprietari, care sunt persoane juridice de drept privat, cu caracter independent, conducerea acestora exercitandu-se strict prin vointa membrilor lor. Sa nu faceti o confuzie. Probabil ca doamna ”secretara de la asociatie”, in fapt administratora asociatiei a incercat sa va explice faptul ca unele cote de intretinere sunt raportate la suprafata apartamentutlui detinut, suprafata exprimata in metri patrati. De asemenea, taxele si impozitele impuse pentru un apartament si pentru terenul aferent acestuia, sunt raportate l a suprafata acestuia, exprimata tot in metri patrati. Altfel nicio legatura intre plata taxelor la primarie si plata cotelor lunare de intretinere ce se platesc de regula la asociatia de proprietari. Capisci!?

06 Martie 2018, daniel
nu este vorba despre cota apartamentului la care sunt incadrat in metri patrati,este vorba ca pana acum o luna de zile,se platea o suma fixa,in fiecare luna intretinerea pentru 2 persoane era 46 de lei,acum brusc sa marit la 56 pe motiv ca trebuie sa platim la asociatie si metrii patrati ai apartamentului,si inca ceva,nu stiu ce incadrare are doamna de la asociatie(secretara,administrator,ce o fi ea acolo)

07 Martie 2018, Administrator
Asta, deoarece nu te intereseaza asociatia de proprietari decat atunci când te consideri direct afectat. Asa este romanul nostru, nu vede nu aude, dar când se trezeste cu "sula-n coaste" incepe sa tipe ca este furat. Mai multa implicare stimabililor, mai multa implicare. Stiati ca, de fapt asociatia sunteti dumneavoastra proprietarii? Avand obligatia (nu dreptul) sa luati parte la adunarea generala, hotarati astfel, de comun acord, destinele dumneavoastra ale proprietarilor? Nu vine nimeni din afara sa va spuna ce sa platiti, dumneavoastra decideti, ce si cum. Exista si legislatie favorabila proprietarilor, in acest sens. Cautati pe internet si va veti lamuri. Fir-ar el de Facebook sa fie, ca ne mananca viata...Adauga un comentariu
Nume si prenume  
Email  
Comentariu  
Introduceti rezultatul (antispam):    6 + 2
Atentie! Trebuie sa aveti activate cookie-urile in browser pentru ca sistemul antispam sa functioneze corect.
   


 
Informatii din Buzău

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design