Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 

Detalii sesizare


Sesizare pentru primaria Pitesti, judetul Arges

Postata de: Ionescu
La data: 02 Martie 2018
Tip: Reclamatie
Cod: 113760
< Inapoi la sesizari
Printeaza aceasta sesizare!
Trimite unui prieten

Buna ziua!

La sesizarea nr.112839 din 18.01.2018 ati raspuns ieri, 01.03.2018 astfel:
"La adresa indicata de dumneavoastra in sesizare, pe strada Prelungirea Craiovei zona benzinariei Lukoil, nu se efectuau lucrari de construire. Terenul la care se face referire se afla in proprietate privata si pe aceasta se realizau doar lucrari de nivelare si delimitare a proprietatii de zona publica."
Repet acum ceea ce de fapt am scris foarte clar in sesizarea precedenta:
Pe strada Prelungirea Craiovei, intre statia GPL si statia Lukoil, acum mai bine de 2 luni cineva a sapat un sant in imediata vecinatate a trotuarului si a inceput lucrari de cofrare.Chiar daca dupa cum spuneti este vorba despre lucrari de amenajare si delimitare, excavarea unui sant si inceperea cofrarii reprezinta lucrari de construire. Ca orice lucrare de construire si conform legii, trebuia semnalizata printr-un panou indicator ce,dupa cum bine stit, trebuie sa contina printre altele, denumirea lucrarii, nr. autorizatiei si data obtinerii,beneficiarul lucrarii, constructorul si termenul de executie. Acest panou lipseste. Mai grav este insa faptul ca lucrarile au fost incepute si abandonate de mai bine de 2 luni, fara a se lua masurile de protectie si siguranta ce se impun, zona afectata fiind in imediata vecinatate a trotuarului.
Ca urmare va solicit sa ne informati asupra masurilor ce le veti lua in sensul respectarii de catre constructor a masurilor de protectie si siguranta a celor ce circula pe trotuar. Ce s-ar fi intamplat de exemplu daca in urma ultimelor ninsori, un pieton ar fi cazut in santul respectiv, el nefiind sesizat din cauza stratului mare de zapada sau ar fi alunecat in el?
Atentionati pe cei din cadrul Primariei sa verifice astfel de sesizari sa isi indeplineasca cu simt de raspundere atributiile ce le revin in astfel de cazuri. Altfel,primiti informatii incomplete si de multe ori eronate si sunteti pus in situatia de a raspunde sesizarilor in felul in care ati facut-o si in cazul de fata.
Asteptam raspunsul dumneavoastra si reactia pe care o veti avea in obligarea constructorului sau beneficiarului lucrarii, in a asigura masurile de protectie si siguranta obligatorii conform legilor in vigoare.

447 vizualizari
+ SHARE   


Raspunsul primarului

25 Aprilie 2018
Din verificarile efectuate in zona indicata si din declaratiile martorilor, reiese faptul ca a fost realizat un sant cu o lungime de aproximativ 50 m si o adancime medie de 0,4m si sprijinire a malului vestic al santului cu placi de OSB. Santul a fost realizat cu scopul de a delimita proprietati private de domeniul public, pentru plantarea de arbusti ornamental cu scop de separare si delimitare, lucrare care nu a fost finalizata pana in prezent.
Totodata va facem cunoscut faptul ca, lucrarile efectuate nu intrunesc conditiile prevazute de dispozitiile Legii nr. 50/ 1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii si prin urmare nu iisunt aplicate aceste dispozitii.
Politia Locala Pitesti, prin serviciile de specialitate, va monitoriza zona si in cazul in care se vor constata efectuarea de lucrari de construire neautorizate se vor intreprinde masurile prevazute de lege.
In ceea ce priveste protectia pietonilor de pericolul reprezentat de santul realizat, s-a pus in vedere proprietarului sa finalizeze de urgenta lucrarea inceputa sau sa astupe santul.

Documente atasate raspunsului


Comentarii facute la aceasta sesizare


Aceasta sesizare nu are nici un comentariu!Adauga un comentariu
Nume si prenume  
Email  
Comentariu  
Introduceti rezultatul (antispam):    4 + 4
Atentie! Trebuie sa aveti activate cookie-urile in browser pentru ca sistemul antispam sa functioneze corect.
   


 
Informatii din Argeş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design