Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 

Detalii sesizare


Sesizare pentru primaria Cluj Napoca, judetul Cluj

Postata de: Autorul si-a declinat identitatea
La data: 04 Februarie 2006
Tip: Reclamatie
Cod: 2525
< Inapoi la sesizari
Printeaza aceasta sesizare!
Trimite unui prieten

Centura, pasaje, decongestionarea circulatiei

Bună ziua Domnule Primar

Au trecut un an şi jumătate de când conform dorinţei majorităţii clujenilor care s-au dus la vot aţi ajuns primar. Ar fi cazul să treceţi de la multe vorbe la şi mai multe fapte. Poate urmaţi exemplul colegului Dumneavoastră de partid Domnul Videanu care anunţă proiecte importante, de perspectivă pentru capitală.

Cum am mai spus au trecut un an şi jumătate, în care aţi fi avut timp suficient de mult să vă gândiţi Dumneavoastră şi echipa care vă înconjoară (bănuiesc că aveţi o echipă care vă ajută în munca Dvs.) la programe şi proiecte care să contribuie în mod esenţial ăn schimbarea mai bine a oraşului în care locuim. În paranteze să fie spus, în mod normal candidaţii pentru primărie ar trebui să aibă idei, proiecte concrete pe care să le înfăptuiască în mandatul pentru care sunt aleşi, dar din păcate ne trezim cu ei după ce sunt aleşi că idei au, dar proiecte nu.

Prin poiecte serioase eu inţeleg investiţii pe termen lung, gen centură de ocolire, stadion să amintesc doar două pe care le consider absolut necesare, nu reparaţii şi modernizări.
Dacă luăm la puricat decalogul Dvs pentru acest an, din cele 10 grupe de priorităţi foarte puţin se încadrează în categoria de proiecte majore.

Aici aş aminti primordial centurile de ocolire, care eu consider cel mai important pentru oraşul nostru, dar nu vă supăraţi au trecut un an şi jumătate de când sunteţi primar, eu m-aş fi aşteptat că în anul 2006 să aveţi deja proiecte concrete, exacte atât din punct de vedere tehnic cât şi financiar, ca noi alegătorii să ştim la ce să ne aşteptăm. Dar în afara de varinta de intrare dinspre Apahida spre CUG nu este nimic concret. Şi aici dacă informaţiile mele sunt corecte se va realiza un fel de corcitură, în loc să facă cu acelaşi desfăsurare de forţă un drum cu câte două benzi de circulaţie pe sens se va face un drum judeţean, să nu spun um drum de ţară. Bănuiesc că nu putem gândii în perspectivă. Despre celelate componente ale centurii numai lozinci şi poveşti din păcate atât din partea Primăriei cât şi din partea Consiliului Judeţean. Să nu uităm că idea bretelei Tureni-Apahida a pornit din legislatura precendentă a Consiliului Judeţean, pe vremea PSD-ului. Şi se uită o componentă importantă a centurilor, după ce le ai introdus camioanele dinspre Apahida, ai ajuns în zona gării CFR, zona Baciu ar fi cazul să le scoţi cumva şi spre Oradea, unde deocamdată drumul nu este rezolvat, la calitatea cerută de traficul greu şi mai ales dacă considerăm că Guvernul nu ne a dus iarăşi cu vorba şi se va construi şi Autostrada. Şi la fel de important ar fi şi centura interioară, ringul cum le ar numi nemţii, aceasta, cel puţin la stadiul actual, este foarte departe de a fi un proiect serios, deşi ar fi foarte important atât pentru prezentul cât şi pentru viitorul urbei în care trăim. Dar Primăria nici atâta osteneală nu şi le a luat să explice cetăţenilor rostul acestui inel interior de ocolire (Vezi confuzia până aproape la paroxism pe această temă pe fostul forum al Primăriei, unde foarte puţini au făcut diferenţă intre centurile de ocolire pentru traficul exterior şi cel pentru cel din oraş) Realizarea acestor centuri la calitatea cerută în perspectiva a cel puţin 20 de ani, aici mă refer mai ales la faptul că ar trebui gândite la cel puţin două benzi de circulaţie pe sens, sau dacă momentan nu avem finanţare la două benzi, dar să păstrăm spaţiu lângă drum ca in viitor să putem lărgii, să nu păţim ca şi cu Bună ziua, unde acum ar fi foarte anevoios o lărgire a drumului, că s-au dat autorizaţii de construcţie prea aproape de drum. Reiau cred că ar fi important realizarea cel puţin a proiectelor acestor centuri, amplasarea unor viitoare investiţii economice sau comerciale ale unor societăţi străine fiind condiţionate de infrastructură.

Apropo Domnule Primar ştiţi că oraşul condus de Dvs are un obiectiv de infrastructură demn de Guiness Book. Un pasaj fără rost. Definiţia pasaj din DEX &#8220;Încrucişare la niveluri diferite între două sau mai multe căi de circulaţie rutieră sau între un drum rutier şi o cale ferată.&#8220; Bănuiesc că ştiţi unde este. Să ştiţi că pe lângă calea ferata de la Podul IRA s-ar putea face un drum de acces până la gară, foarte puţin teren ar trebui expropriat şi ar trebui făcut un nou pod peste Someş, dar ar descongestiona mult din trafic.

Ce o să faceţi cu acel pas sau saj ?

Cu stimă
Un alegător

1008 vizualizari
+ SHARE   


Raspunsul primarului

06 Februarie 2006

Pentru prima data, in acest an, se va trece de la vorbe la fapte in materie de centuri ocolitoare si inel de circulatie al Municipiului.

Una dintre centurile ocolitoare se afla in faza de licitatie (Blv. Muncii - Apahida) iar pentru cealalta incerc sa obtin resurse financiare cat mai consistente de la Guvern, oricum lucrarile se vor demara in acest an.

Pentru inelul de circulatie vom obtine finantare din programul BEI 6 al Guvernului si intra in executie in 2007.


Documente atasate raspunsului


Comentarii facute la aceasta sesizare

07 Februarie 2006, GhitzaTheOutLaw
Povesti de adormit copii. \"Pentru prima data, in acest an, se va trece de la vorbe la fapte\". De 1,5 ai vintura vînt si acum cere sa il credem. Ai domnule Boc taria de caracter de a demisiona, nu-ti faci treaba si esti departe de a o putea face.Adauga un comentariu
Nume si prenume  
Email  
Comentariu  
Introduceti rezultatul (antispam):    1 + 7
Atentie! Trebuie sa aveti activate cookie-urile in browser pentru ca sistemul antispam sa functioneze corect.
   


 
Informatii din Cluj

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design