Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 

Detalii sesizare


Sesizare pentru primaria Cluj Napoca, judetul Cluj

Postata de: Floca Dorin
La data: 05 Februarie 2006
Tip: Opinie
Cod: 2542
< Inapoi la sesizari
Printeaza aceasta sesizare!
Trimite unui prieten

Cine e / va fi proprietar?

Domnule Primar, cum vedeti rezolvarea in cazul unui apartament pentru care ati emis Dispozitie de restituire fostului proprietar cu conditia restituirii unei sume de bani actualizate, care reprezinta aproximativ 80% din ratele neplatite de fostul proprietar catre CEC, care au fost platite de catre Stat la preluarea apartamentului cu Legea 4 din '76, iar fostul proprietar nu are de unde plati, fiind vorba de aproximativ 800mil. lei ?
Mai mentionez ca subsemnatul, Floca Dorin, domiciliat in Cluj-Napoca str. J.J.Rousseau 7, ap.30, sunt proprietarul acestui apartament din anul 2000 in care l-am cumparat si inscris in C.F. in urma Hotararii Consiliului Local Cluj-Napoca de vanzare a apartamentului catre subsemnatul, chirias al Fondului Locativ de Stat din anul 1998.
Contractul de vanzare-cumparare fiind anulat in Instanta, care este situatia mea, tinand cont ca nici fostul proprietar nu poate fi pus in posesie nerestituind despagubirea primita, iar in C.F. figurez tot eu ca proprietar, chiar si in cazul in care ar fi pus in posesie fostul proprietar nu este obligat prin L.10 sa-mi intocmeasca contract de inchiriere pe 5 ani, asa cum sfatuiti pe cei aflati in astfel de situatii, sa procedeze pana la rezolvarea situatiei locative?

Cu deosebit respect, Floca Dorin
e-mail: floca.dorin@email.ro
tel: 0747504064 / 0264585618


1410 vizualizari
+ SHARE   


Raspunsul primarului

06 Februarie 2006

Am trimis solicitarea dvs. departamentului de specialitate si veti primi raspuns pana joi 9 februarie.


Documente atasate raspunsului
06 Februarie 2006

Va transmitem raspunsul primit de la departamentul de specialitate:

Prin Dispoziţia de restituire nr. 593 din 16 martie 2005,  s-a dispus restituirea în natură a apartamentului, condiţionat de restituirea sumei de 80.401 lei, actualizată la data plăţii, reprezentând despăgubirilor încasate la preluare şi creditului rămas nerambursat pentru apartament.

Proprietarul are obligaţia respectării prevederilor art. 13 şi 15 din Legea nr. 10/2001, cu privire la protecţia chiriaşilor din imobil, deci în mod legal şi dumneavostră beneficiaţi de protecţia respectivă.

Precizăm că potrivit prevederilor art. 25, alin 6 din Legea nr.10/2001, republicată, dispoziţia de restituire trebuie pusă în executare în termen de 3 ani de la data primirii ei de către persoana îndreptăţită, deci în această perioadă beneficiarul restituirii îşi poate îndeplini obligaţiile prevăzute în dispoziţia emisă pentru a putea întra în posesia apartamentului.

 


Documente atasate raspunsului


Comentarii facute la aceasta sesizare


Aceasta sesizare nu are nici un comentariu!Adauga un comentariu
Nume si prenume  
Email  
Comentariu  
Introduceti rezultatul (antispam):    6 + 2
Atentie! Trebuie sa aveti activate cookie-urile in browser pentru ca sistemul antispam sa functioneze corect.
   


 
Informatii din Cluj

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design