Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

ARAD: Bugetul pe 2018 al municipiului resedinta de judet a fost adoptat

Primarul Gheorghe Falca

Bugetul pe anul 2018 al municipiului Arad a fost adoptat luni într-o şedinţă publică extraordinară a Consiliului Local Municipal, dezbaterile pe buget provocând discuţii aprinse între consilierii PSD-ALDE şi cei ai PNL şi UDMR.

În cadrul discuţiilor au fost propuse o serie de amendamente, unul dintre acestea, care a şi fost adoptat, referitor la achiziţionarea unei maşini care taie în bucăţi buletinele şi cărţile de identitate care nu mai sunt valabile, în valoare de 35.000 de lei. 

Bugetul general de venituri şi cheltuieli pe 2018 se ridică la un total de 623,5 milioane lei, din acesta o pondere de 20% revenind culturii, recreerii şi religiei, 17% transportului, 11% locuinţelor şi serviciilor de dezvoltare publică, 9% autorităţilor publice, 9% combustibililor şi energiei, 8% învăţământului, 7% asistenţei sociale, 7% protecţiei mediului, 6% altor servicii publice generale, 3% sănătăţii, 2% ordinii publice şi siguranţei naţionale şi 1% dobânzilor.

La finalul şedinţei, primarul Gheorghe Falcă i-a acuzat pe cei din grupul PSD-ALDE că "votând împotriva Bugetului general de venituri şi cheltuieli al Aradului au votat împotriva sănătăţii, educaţiei şi dezvoltării oraşului". 

Pe de altă parte, a fost adoptat şi proiectul de hotărâre privind solicitarea adresată Guvernului României pentru trecerea din domeniul public al statului şi administrarea MApN în domeniul public al municipiului Arad a unui teren cu o suprafaţă de 93.992 mp, unde se afla un poligon de tragere, în vederea amenajării unei zone de agrement cu fonduri de la bugetul local al municipiului.

Primarul Gheorghe Falcă a susţinut că municipalitatea nu s-a angajat să facă chiar atât de multe lucruri câte pretinde MApN pentru a prelua Cetatea Aradului, aşa că a decis să accepte ca MApN să ia înapoi Cetatea, conform protocolului parafat, şi, după cum a declarat ministrul Mihai Fifor, să se amenajeze pe o parte a terenului o zonă civilă deschisă turismului, iar pe restul terenului să rămână unitatea militară. Agerpres

29.01.2018
78 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Crişana

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design