Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

ARAD Iustin Cionca: Consiliul Judetean nu a primit bani de la Guvern pentru echilibrarea bugetului

Presedintele CJ Arad Iustin Cionca

Aradul se află între cele şapte judeţe din ţară cărora Guvernul nu le-a alocat fonduri pentru echilibrarea bugetului, din cotele defalcate din TVA, a afirmat luni, într-o conferinţă de presă, Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

"Este cazul să clarificăm aceste aspecte legate de excedentul bugetar, bani care sunt folosiţi pentru investiţii, fie directe, ale Consiliului Judeţean, fie cofinanţări ale unor proiecte cu fonduri europene sau guvernamentale. Există chiar şi o lege, a responsabilităţii fiscal-bugetare, care ne obligă să asigurăm aceşti bani, să asigurăm finanţarea sau cofinanţarea, după caz, a unor proiecte. Pentru că Legea achiziţiilor publice este stufoasă şi unele achiziţii de lucrări nu se încheie nici măcar într-un an de zile, pentru că sunt contestate, nu am reuşit să consumăm banii. În această situaţie, fie transferi contravaloarea acestor contracte în excedentul bugetar şi le continui anul viitor, fie renunţi la proiectele respective. Cum era normal, am decis transferarea acestor bani în excedentul bugetar, urmând să îi folosim anul acesta", a explicat şeful administraţiei judeţene.

Pe de altă parte, Cionca a susţinut că datorită acestui excedent bugetar, CJ Arad a putut funcţiona în anul 2017 şi poate asigura şi în 2018 finanţarea investiţiilor şi cofinanţarea proiectelor.

"Conform Legii asistenţei sociale, Guvernul are obligaţia să asigure până la 90% din fondurile necesare pentru persoanele care beneficiază de sprijin din partea statului, urmând ca noi, Consiliul Judeţean, să completăm sumele necesare. Deoarece pentru 2017 Guvernul a virat banii abia în noiembrie, am alocat din fondurile Consiliului Judeţean sumele necesare. Cum atunci când am primit banii de la Guvern nu i-am mai putut consuma, i-am introdus în excedentul bugetar, urmând ca în acest an să alocăm aceşti bani pentru secţiunea de dezvoltare. Nu ne-am permis să nu asigurăm banii necesari pentru asistenţă socială, pentru că nu putem să neglijăm copiii instituţionalizaţi şi nici celelalte categorii defavorizate. În schimb, pentru că am gestionat corect banul public, Guvernul ne-a pedepsit, alocând zero lei Consiliului Judeţean pentru echilibrarea din cotele defalcate din TVA", a spus preşedintele CJ Arad.

Iustin Cionca a mai menţionat că la secţiunea dezvoltare, Consiliul Judeţean a alocat din excedentul bugetar doar pentru drumuri 35 de milioane de lei, pentru realizarea de studii de fezabilitate, proiecte tehnice, finanţări ale reabilitării unor drumuri sau cofinanţări la proiecte cu fonduri externe. Agerpres

05.02.2018
221 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Arad
Chisineu Cris
Curtici
Ineu
Lipova
Nadlac
Pancota
Pecica
Santana
Sebis


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Taraba cu ziare
Nu exista publicatii in judetul Arad pentru ziua de azi.


 
Informatii din Arad

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design