Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

ARAD Primarul Falca: Furnizarea gazelor naturale catre CET nu va fi sistata

Primarul Gheorghe Falca

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat marţi, prin intermediul unui comunicat de presă transmis de Primărie, că în întâlnirea de lucru desfăşurată în cursul zilei la Ministerul Energiei s-a identificat o soluţie pentru ca Societatea Comercială C- Gaz Energie să continue să furnizeze gaze naturale către CET Arad, astfel încât să poată fi asigurată căldura în locuinţele racordate la sistemul centralizat de termoficare al oraşului.

Potrivit comunicatului menţionat, întâlnirea de lucru de la Ministerul Energiei, la care au participat reprezentanţii Primăriei municipiului Arad, ai SC CET Arad şi ai SNGN ROMGAZ SA, s-a desfăşurat în prezenţa lui Iulian Robert Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei. 

"Miercuri, 14 februarie, este o programată o nouă întâlnire, de această dată la nivel local, întâlnire la care vor lua parte reprezentanţii Primăriei municipiului Arad şi cei ai SC CET Arad, cu această ocazie urmând a se definitiva procedura pentru aplicarea soluţiei identificate în cadrul discuţiilor purtate la Bucureşti, la Ministerul Energiei", a adăugat Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

La sfârşitul săptămânii trecute consumatorii au fost informaţi, de către Prefectura Arad, că furnizarea agentului termic ar fi urmat a fi sistată pe o perioadă nedeterminată în cursul dimineţii de duminică, 11 februarie.

Prefectul judeţului Arad, Florentina Horgea, a convocat, la solicitarea sindicaliştilor din cadrul S.L.I. Termoelectrica Arad din cadrul CET SA, o şedinţă a Comisiei de Dialog Social, pentru a se analiza situaţia furnizării agentului termic în sistemul de termoficare a municipiului Arad. Prefectura Arad a anunţat că SC C-Gaz Energie a solicitat plata în avans de către Primăria Arad a unei facturi de 8,5 milioanei lei, în condiţiile în care datoriile CET Arad către furnizori se ridică la mai multe zeci de milioane de lei.

"Primăria municipiului Arad a parafat o înţelegere cu furnizorul de gaze naturale pentru CET SA Arad, SC C-Gaz Energie C- Gaz, înţelegere prin care municipalitatea şi-a asumat responsabilitatea de a plăti în avans facturile emise. În plus, deşi în conformitate cu legislaţia în vigoare municipalitatea este cea care trebuie să asigure utilităţi pentru populaţie, deci şi căldura, Primăria nu mai vrea să achite contravaloarea facturilor. Iar arădenii au de suferit", a declarat prefectul Florentina Horgea.

Primarul Gheorghe Falcă a declarat, recent, că Guvernul ar trebui să aloce fonduri pentru plata de către CET Arad a datoriilor restante către furnizori, în condiţiile în care de la bugetul central au fost susţinute în ultimii ani cu sume consistente unităţile de tip CET din alte oraşe ale ţării. Prefectul Florentina Horgea a afirmat că Guvernul nu poate aloca pentru CET Arad sume de nivelul celor dorite de către primarul Falcă, în condiţiile în care Primăria Arad a încheiat anul trecut cu un excedent de mai multe zeci de milioane de lei. AGERPRES

13.02.2018
2285 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Arad
Chisineu Cris
Curtici
Ineu
Lipova
Nadlac
Pancota
Pecica
Santana
Sebis


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Taraba cu ziare
Nu exista publicatii in judetul Arad pentru ziua de azi.


 
Informatii din Arad

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design