Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Activistii "Salvati Rosia Montana" au boicotat mitingul lui Basescu "Cel Iubitor de Cianura"; Curtile ascunse ale CLUJULUI, conectate la traseul pentru pietoni; Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a cununat la biserica Sf. Mihail; Sava Negrean Brudascu, fan Boc; Peste 200 de concurenti la Clujul Pedaleaza; Consultanta germana pentru proiectul Cluj – Capitala Culturala Europeana 2020

Afis MindBomb
Foto: DomnulePrimar.ro

Sub deviza "Protest la Cluj impotriva iubitorului de cianură - Traian Băsescu", mai mulţi membri ai grupului Tinerii Mânioşi au protestat în timpul discursului preşedintelui suspendat Traian Băsescu din Piaţa Lucian Blaga din Cluj-Napoca.

La protest au participat 20 de membri ai grupului Tinerii Mânioşi, cu mesajul "Salvaţi Roşia Montană" expus prin bannere şi steaguri.

Protestul a avut loc sub forma unei acţiuni de tip photo bombing, fiind localizat în faţa camerelor de luat vederi care asigurau transmisia live în timpul miting-ului organizat de PDL la Cluj-Napoca.
 
Acţiunea a început în acelaşi timp cu discursul lui Traian Băsescu şi a durat 15 minute, înainte de finalul discursului, scrie Adevarul

Un fost spatiu comercial din Piata Unirii se va transforma in gang de acces pentru public. Acesta ar urma sa devina calea catre o curte interioara, proprietate a Bisericii Romano-Catolice.

Fostul gang de acces medieval al imobilului din Piaţa Unirii nr. 16 s-a deschis vineri publicului pentru vernisajul expoziţiei "Curtea comuna - proiecte de revitalizare a centrului istoric Cluj-Napoca".

Au fost aduse lucrări de disertaţie realizate în cadrul cursurilor postuniversitare de specializare "Reabilitarea monumentelor istorice", sub tutela Facultăţii de Istorie şi Filozofie şi a Fundaţiei Transilvania Trust.

Unul dintre spaţiile analizate a fost tocmai cel cu front la Piaţa Unirii nr. 16, aflat în proprietatea Parohiei Romano-Catolice Sf. Mihail.

Locul, care a funcţionat până de curând ca magazin, se află acum în şantier. Fostul gang de acces medieval îşi reia funcţiunea şi va deveni cale de acces către o curte interioară, unde acum se desfăşoară chiar o expoziţie de sculptură.

Deocamdată au fost înlăturate două ziduri din interior, iar în fosta locaţie de comerţ au fost amplasate panouri cu lucrări ce vizează tocmai reabilitarea centrului istoric, inclusiv spaţiul de la nr. 16 din Piaţa Unirii.

Au mai rămas alţi doi pereţi care separă gangul de curte, dar prin ferestre se zăreşte zona verde şi spaţiile de odihnă din curtea populată de sculpturi şi la care acum se ajunge pe căi mai ocolite, nu direct din piaţă, scrie Ziua de Cluj

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a cununat religios, sâmbătă 14 iulie 2012, la Biserica romano-catolică "Sfântul Mihail", cu Czezar Eva. Nunta are loc la un hotel de cinci stele din oraș.

Kelemen Hunor, 45 de ani, și Czezar Eva, 28 de ani, s-au căsătorit în urmă cu câteva zile la Primăria din comuna Cârţa.

La eveniment au participat nașii celor doi, familiile și mai mulți lideri ai UDMR: Marko Bela, eurodeputaţii Winkler Iuliu şi Sogor Csaba, deputatul Marton Arpad,

Antal Arpad, primarul din Sfântu Gheorghe, Tamas Sandor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Horvath Anna.

Petrecerea de nuntă are loc la Grand Hotel Italia, scrie Stiri de Cluj

Cunoscuta cântăreaţă de muzică populară Sava Negrean Brudaşcu se declară un fan al primarului din Cluj-Napoca, Emil Boc. "Întotdeauna mi-a fost drag", spune ea la un concert PDL pentru susţinerea preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

"Vă mărturisesc, întotdeauna mi-a fost drag primarul Clujului, pentru că esenţele tari se păstrează în flacoane mici", le-a transmis cunoscuta cântăreaţă celor câteva mii de persoane prezente la mitingul din centrul Clujului.

Aceasta, după o intervenţie a lui Boc pe scenă, care le-a cerut celor prezenţi să vină în faţa scenei, noteaza Ziua de Cluj

Peste 200 de pasionaţi de ciclism au luat startul în cea de-a treia etapă a campionatului Clujul Pedalează. Coborâri spectaculoase, curbe strânse şi un traseu plin de provocări i-au aşteptat pe biciclişti în Pădurea Făget.

Campionatul "Clujul Pedalează" reuneşte şase etape la sfârșitul cărora vor fi premiați concurenții cu cele mai bune rezultate.
Amanunte pe citynews

Adunarea Generală a Asociaţiei (AGA) "Cluj – Capitală Culturală 2020" a decis să contracteze firma de consultanţă Acultos a germanului Hans Dietrich Schmidt, coordonatorul proiectului Ruhr-Capitală Culturală 2010, care a vizitat Clujul în luna martie.

Contractul se va desfăşura din septembrie 2012 în septembrie 2015 şi va costa între 7000 şi 9000 de euro pe an. Germanii au cerut şi o clauză de confidenţialitate.

AGA a votat fără întrebări propunerea de a merge pe mâna experţilor din străinătate care ar trebui să lucreze, alături de clujeni, la candidatura oraşului, la planificarea evenimentelor, la realizarea şi implementarea proiectului propriu zis.

Colaborarea se va încheia în momentul în care Clujul va primi un răspuns de la Comisia Europeană în privinţa acceptării sau refuzului candidaturii, ceea ce se va întâmpla în 2015.
Detalii in Ora de Cluj

14.07.2012
2509 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Alte stiri din Alegeri 2012
 
O primarie din Valcea, executata silit de lautarii care au cantat in campania electorala (20.11.2012) VIDEO Spotul oficial TIFF: Sa mori din dragoste de filme; Promenada Cartilor in Piata Muzeului: 10 metri de carte cadou pentru un clujean norocos; Nicoara s-a intalnit cu angajatii Primariei; Restrictii in trafic de Zilele CLUJULUI; Primaria si universitatile cauta solutii pentru U; Impozitele intra in era verde; Copil intoxicat cu cuiperci; Casa Municipala de Cultura, evacuata (24.05.2012) Votare oprita la GALATI: intr-o sectie au disparut zeci de buletine de vot; CRAIOVA: Doua persoane prinse cu mai multe buletine de vot; CLUJ: Buletin de vot stampilat in prealabil. Sectie evacuata; Politistii efectueaza cercetari in cazul a doua sesizari privind mita electorala la TARGOVISTE; Buletine de vot disparute la SIMLEUL SILVANIEI; Un barbat si-a dat foc intr-o sectie de votare din PETRILA; PDL "plimba varstnicii cu masini" la sectiile de votare la CLUJ; Alegatorii nu primesc buletin de vot pentru primar la TIMISOARA, ci doua buletine pentru consilierii locali (10.06.2012) Promisiuni electorale trasnite: Pepeni plantati in Ferentari, pomi fructiferi in statiile RATB, biserici in cartiere; De unde vin numele cartierelor din BUCURESTI; Piedone pune carciumarese in parcuri; Investitorii imobiliari cer 600.000 euro de la Asociatia Salvati Bucurestiul; Piata cu parcare pe acoperis, inaugurata FOTO (23.05.2012) PLOIESTI: Noii viceprimari si-au preluat atributiile (17.07.2012)
 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design