Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Alesii locali au votat bugetul TIMISOAREI pe anul 2018; CNAIR a desemnat castigatorul licitatiei pentru constructia centurii de sud, anunta Nicolae Robu

Primarul Nicolae Robu

Aleşii locali au adoptat în şedinţa de consiliu local de pe 23 februarie bugetul Timişoarei pe anul 2018, în sumă de circa 1,4 miliarde de lei. De această dată şi grupul social-democraţilor din Consiliul Local Timişoara a fost de acord cu votarea bugetului, cu câteva amendamente, care priveau alocarea unor sume pentru efectuarea unui studiu de prefezabilitate pentru construirea unui metrou propriu-zis în Timişoara, realizarea unei fântâni muzicale prevăzute cu un sistem de proiecţii laser sau construirea unui nou complex administrativ pe locul fostei regii de transport public, unde să fie mutată şi administraţia fiscală a oraşului, dar care este foarte departe de sediul primăriei. Amendamentele lor au căzut la vot.

Primarul Nicolae Robu a apreciat de această dată atitudinea opoziţiei la votul acordat bugetului, menţionând că “există divergenţe de opinie, dar ele se pot exprima”. “Dumneavoastră (consilierii PSD – n.r.) puteţi să perseveraţi în greşeala de a susţine realizarea sălii polivalente de 16.000 de locuri în comuna Giroc, eu perseverez în lupta pentru Timişoara, pentru că eu am în spate un punct de vedere al unor arhitecţi reputaţi”, a afirmat el.

În ceea ce priveşte un nou complex administrativ, Robu a subliniat că spaţiul din actuala primărie este foarte mic, dar soluţia este construirea a încă unui corp lateral, prevăzut şi cu o parcare subterană. “Întrucât regimul de înălţime ne permite să ne desfăşurăm cât de mult vrem, se poate rezolva astfel problema spaţiilor, astfel încât toţi angajaţii să rămână în acelaşi loc”, a explicat Robu.

Metroul rămâne de asemenea pe agenda proiectelor edilului, în opinia căruia, chiar dacă este vorba despre un orizont de materializare de un deceniu, “trebuie să fim vizionari”. “Timişoara, la fel ca orice alte oraşe de aceeaşi mărime din lume care au atins alte standarde de dezvoltare, va trebui să ofere locuitorilor săi şi vizitatorilor condiţii de mobilitate moderne şi rapide. Aşa ceva nu se poate face la suprafaţă, nu putem construi artere cu 10 benzi, ci în subteran, cu metroul”, a spus Robu. AGERPRES

Primarul Nicolae Robu a anunţat că lucrările de execuţie la centura ocolitoare de sud a Timişoarei, care asigură legătura cu Serbia, ar putea începe în anul 2019, întrucât Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câştigătorul licitaţiei.

“Termenul de finalizare a licitaţiei este 28 februarie, dar am informaţii că de data aceasta (a patra, n.r.) chiar se finalizează licitaţia, iar în perioada imediat următoare se va finaliza contractul. Câştigătorul va fi anunţat de CNAIR. Estimez că până în 2019 nu se va lucra pe teren, dar dacă va exista o preocupare serioasă la CNAIR, iar licitaţia va fi câştigată de o firmă sau de un grup de firme serioase, s-ar putea să avem centura completă”, a declarat primarul Nicolae Robu într-o conferinţă de presă.

Astfel, anul 2021, cel al Capitalei Culturale Europene, ar putea fi degajat de tirurile care acum traversează oraşul şi distrug carosabilul.

Tronsonul va avea aproape 26 km, 12 poduri şi pasaje, inclusiv la nivel de trecere cu calea ferată, dar va avea câte o singură bandă pe sens, întrucât până s-a trecut la finanţare, studiul de fezabilitate întocmit în urmă cu aproape zece ani a devenit anacronic cu dezvoltarea traficului din zonă, în realitate fiind nevoie de câte două benzi pe sens.

Proiectul presupune o investiţie totală multianuală de circa 124 de milioane de euro, iar Ministerului Transporturilor va alica în acest an aproape 12 milioane de lei. Lucrările în teren vor începe după expirarea termenului depunerilor unor eventuale contestaţii. AGERPRES

26.02.2018
99 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Banat

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design