Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Ambulante vechi, donate serviciilor voluntare de pompieri civili din HARGHITA

Borboly Csaba

Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita a donat mai multe ambulanţe vechi, dar aflate în stare de funcţionare, unor servicii voluntare de pompieri civili, la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dr. Peter Szilard, a precizat că s-a primit acceptul Ministerului Sănătăţii pentru donarea a 13 ambulanţe care nu mai sunt folosite, iar cheile a cinci dintre acestea, care se află în stare de funcţionare, au fost înmânate luni, într-un cadru festiv, primarilor localităţilor Căpâlniţa, Joseni, Lăzarea, Suseni şi Şimoneşti.

Celelalte opt ambulanţe necesită reparaţii pentru a putea fi folosite. Dr. Peter Szilard şi-a exprimat bucuria că aceste autospeciale ‘nu vor sfârşi ca fier vechi’ şi că vor fi folosite de pompierii civili pentru transportul echipamentelor din dotare.

Ambulanţele respective au fost donate SJA Harghita de Serviciul Naţional de Ambulanţă din Ungaria, începând cu 1999, iar unele dintre ele au şi un milion de kilometri la bord. Acesta nu dispun de niciun fel de echipamente medicale, urmând să fie utilizate doar pentru transport.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, care a avut iniţiativa acestui demers, a precizat că “prin acest act nobil, colaborarea dintre serviciile locale pentru situaţii de urgenţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Oltul’, primăriile, Consiliul Judeţean, Serviciul de Salvamont şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă se va întări, în beneficiul cetăţenilor”.

Şi comandantul ISU Harghita, col. Stelian Cimpoieşu, şi-a exprimat bucuria că serviciile voluntare îşi vor întări capacitatea de intervenţie, pentru că acestea sunt de un real ajutor pompierilor profesionişti din judeţ.

Consiliul Judeţean Harghita sprijină de mai mulţi ani activitatea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din judeţ, fiind alocate fonduri pentru dotarea cu echipamente de protecţie sau de intervenţie.

Judeţul Harghita se situează pe primul loc pe ţară în ceea ce priveşte numărul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, în toate localităţile din judeţ existând pompieri voluntari care sar în ajutorul cetăţenilor atunci când este nevoie şi intervin până la sosirea echipajelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. AGERPRES

07.11.2017
332 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Baile Tusnad
Balan
Borsec
Cristuru Secuiesc
Gheorgheni
Miercurea Ciuc
Odorheiu Secuiesc
Toplita
Toplita
Vlahita


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Harghita pentru ziua de azi.


 
Informatii din Harghita

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design