Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Amenzi majorate de Primaria ZALAU pentru nerespectarea obligatiilor privind pastrarea curateniei municipiului; Dublare a tarifelor de parcare

Primarul Ionel Ciunt

Amendă de 1.000 de lei pentru aruncarea cojilor de seminţe pe stradă, 2.500 de lei pentru deversarea de reziduuri pe domeniul public sau 1.000 de lei pentru răscolirea gunoaielor sunt câteva dintre valorile noilor sancţiuni stabilite de Primăria Zalău pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin persoanelor fizice şi juridice în buna gospodărire şi păstrarea curăţeniei municipiului.

Potrivit unei hotărâri de Consiliu Local, există creşteri importante ale valorilor acestor amenzi comparativ cu cele stabilite anterior, în urmă cu 11 ani, dar şi noi fapte incluse în lista celor sancţionate cu amenzi.

Ca exemplu, dacă până în prezent amenzile pe care municipalitatea le aplica în cazul celor care aruncau hârtii, bilete, resturi de ţigări, coji de seminţe, sticle sau alte ambalaje pe domeniul public erau cuprinse între 200-250 de lei, noile amenzi pornesc de la 500 de lei şi pot ajunge până la 2.000 de lei.

O problemă cu care administraţia locală se confruntă de mult timp este răscolirea gunoaielor din containere în scopul recuperării de obiecte, materiale sau resturi alimentare, fapta fiind amendată cu 500-1.000 de lei, comparativ cu 300-700 de lei, anterior.

O amendă nou introdusă este cea pentru deversarea reziduurilor lichide sau solide pe domeniul public, persoanele vinovate putând fi sancţionate cu până la 2.500 de lei, în vreme ce pentru deversarea apelor menajere sau fecaloid-menajere pe domeniul public cea mai mică amendă este de 1.000 de lei, dar poate ajunge până la 2.000 de lei.

O amendă nouă ce a stârnit numeroase discuţii în Consiliul Local este cea pentru pentru persoanele care depozitează pe domeniul public resturile vegetale rezultate din curăţarea grădinilor şi a curţilor imobilelor, ce este cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei. Administraţia locală susţine că aceste deşeuri pot fi depozitate în grădină, pentru realizarea de compost, sau pot fi ridicate de operatorul de salubritate, contra cost.

Consilierul Dana Crişan a precizat că nu fiecare cetăţean care îşi tunde pomii sau gazonul are posibilitatea să realizeze compost, solicitând primăriei realizarea unei staţii municipale de compost pentru locuitorii Zalăului. Propunerea sa nu a fost însă agreată de conducerea primăriei.

În acelaşi context, consilierul Claudiu Bârsan a propus ca traversarea sau jocul copiilor pe spaţiile verzi să fie amendate doar în cazul în care produc o distrugere a zonelor respective, propunerea sa fiind însuşită de iniţiatorul modificărilor, primarul Ionel Ciunt.

“Eu ştiu că acest proiect de hotărâre nu o să-mi crească popularitatea şi nici nu o să-mi aducă vreun bonus politic. Nici mie ca iniţiator şi probabil că nici dumneavoastră, consilierii care veţi vota acest proiect. Nu am iniţiat acest proiect în ideea de a face rău unora. Ba dimpotrivă, am iniţiat acest proiect din dorinţa de a face bine celor mai mulţi. Toţi avem dreptul să trăim într-un oraş curat, frumos, dar toţi avem şi responsabilităţi şi obligaţii în acest sens. Aceasta este logica în care am iniţiat acest proiect”, a subliniat Ionel Ciunt.

Proiectul a fost în cele din urmă adoptat, cu 16 din cele 18 voturi ale consilierilor prezenţi. AGERPRES

Tarifele pentru parcarea autovehiculelor pe locurile amenajate pe domeniul public de pe raza municipiului Zalău se dublează, începând cu luna martie, mărirea fiind aprobată în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local din luna februarie.

În cadrul acestei şedinţe a fost aprobat, totodată, un proiect de hotărâre prin care se va implementa la nivelul municipiului un serviciu de plată a tarifului de parcare prin trimiterea unui mesaj tip SMS. Tarifele prin acest serviciu SMS vor fi de 0.40 euro pentru o oră de parcare, 0.80 euro pentru două ore şi 2.40 euro pentru o zi întreagă, sume valabile la cursul euro al zilei, la care se adaugă TVA.

În ceea ce priveşte tarifele de la automatele de tichete de parcare, acestea vor fi de un leu (TVA inclus) pentru 30 de minute, doi lei (TVA inclus) pentru o oră, şi tichet valabil o zi – 12 lei (TVA inclus), tarife duble faţă de cele care se practică în prezent

Preţurile abonamentelor vor fi, pentru o lună, 60 de lei, pentru trei luni – 160 de lei, pentru şase luni – 260 lei, iar pentru un abonament valabil un an tariful va fi de 450 de lei. Contravaloarea unei amenzi, prin întocmirea unui proces-verbal, pentru cei care vor parca fără să achite tariful aferent va fi de 100 de lei.

Potrivit datelor comunicate de către primăria Zalău, la data de 27 februarie, numărul total de vehicule deţinute de persoanele fizice şi juridice înregistrate în evidenţele fiscale ale municipalităţii este de 30.881, în vreme ce numărul de locuri de parcare de pe raza municipiului este de 6.195. AGERPRES

28.02.2018
291 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Cehu Silvaniei
Jibou
Sig
Simleul Silvaniei
Zalau


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Sălaj pentru ziua de azi.


 
Informatii din Sălaj

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design