Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
Romania rurala, cu peste 10.000 de sate și 9 milioane de locuitori, are un potential de dezvoltare insuficient explorat România rurală, cu peste 10.000 de sate și nouă milioane de locuitori, are un potențial de dezvoltare insuficient explorat, 68% din populația activă având venituri decente din salarii, care îi acoperă necesitățile lunare și îi permit și unele cheltuieli adiționale, conform unui studiu realizat de compania de cercetare de piață Nielse. (28.11.2017)
Ce legi ii incurca pe primari După mai mult de un an de la alegerile locale, primarii nu sunt mulțumiți de legislația care guvernează administrația publică. Ei reclamă cifra prea mare pe care o varsă la bugetul de stat din impozitele și taxele locale, Legea sportului, care este interpretată ca ajutor de stat, Legea educației naționale și practicile Curții de Conturi. Legea achizițiilor publice le dă însă cele mai mari bătăi de cap aleșilor locali, care spun că le întârzie foarte mult investițiile. Administrarea unei localități prin societăți comerciale nu este împărtășită de toți primarii, de aceea, această procedură nu a fost încă discutată public. Cele mai așteptate acte normative sunt Codul administrativ și cel al finanțelor publice locale. (30.10.2017)
Mitru Lese - primarul care conduce orasul cu cel mai mare procent de reciclare din tara: TARGU LAPUS România are cea mai mică rată de reciclare a deșeurilor din toată Uniunea Europeană: sub 5%. În mod paradoxal, nu aceasta este cifra care ne arată adevărata dimensiune a incompetenței și a lipsei de viziune de la vârful statului român. Toate acestea sunt scoase în evidență de exemplele câtorva comunități care, prin propriile forțe, au dovedit că reciclarea gunoiului nu este o treabă chiar atât de complicată. (24.10.2017)
Studiu eJobs: Companiile se plang ca nu gasesc angajati buni, dar doar un sfert ofera salarii mai mari Opt companii din zece se plâng că nu mai găsesc angajați valoroși pentru locurile de muncă disponibile, însă doar una din patru preferă să ofere salarii mai mari decât media pieței pentru a-i atrage, relevă un studiu realizat de către eJobs. Majoritatea firmelor preferă să caute în alte orașe sau în domenii conexe. (17.10.2017)
Cum a servit Emil Boc clientela politica a PDL cu sute de milioane de euro in 3 mandate prin contracte multianuale, concesiuni si parteneriate public-private Emil Boc a primit, in premiera, vizita a DNA Cluj in calitate de sef al Primariei. E un inceput. Desi presa locala scrie de ani de zile despre firmele de casa din instituie, despre clica lui Boc care s-a infruptat pe saturate in 12 ani din muntii de bani publici, DNA Cluj n-a mai trecut pe la Primaria de pe Motilor de la arestarea lui Apostu. Care a fost "comanda" de la Bucuresti, nu initiativa locala. (09.10.2017)
Cati angajati au primariile marilor orase din Romania Câți angajați au primăriile marilor orașe din România? Dar direcțiile de Poliție locală înființate în subordinea Consiliilor Locale? Cum au fost majorate salariile după intrarea în vigoare a Legii salarizării uniforme? Pe scurt, putem vorbi despre eficiență și responsabilitate în administrația locală din România? (11.09.2017)
Scumpirea locuintelor – vina directa a primariilor si a consiliilor locale Prețurile în imobiliare cresc, iar aceasta este vina directă a autorităților locale, respectiv a primăriilor și a consiliilor locale. Ritmul lent în care se aprobă documentele necesare unei construcții noi, uneori chiar și de cinci ori mai mult decât în anii trecuți, face ca stocul de locuințe să nu crească într-un ritm suficient de alert pentru a face față cererii. Prin urmare, scumpirea vine natural prin raportul cerere-ofertă. Această situație ar putea fi remediată dacă reprezentanții pieței imobiliare și-ar uni forțele și ar duce negocieri cu autoritățile, dar acest lucru nu este o prioritate pentru domeniu, momentan. (04.09.2017)
Traficul aglomerat din CLUJ este in realitate o problema generata de incompetenta A reinceput sezonul de lucrari de infrastructura la Cluj si cu el a venit si cresterea aglomeratiei in trafic la orele de varf. Traficul ramane eterna problema a Clujului, in ciuda „undei verzi”, a studiilor de optimizare a traficului, a centurilor si parcarilor de cartier sau a altor pseudo-solutii cu care au venit edilii. De ce nu reuseste nimeni sa rezolve de atatia ani aceasta situatie? (23.08.2017)
Veridio: Tranzactii imobiliare de jumatate de miliard de euro in 2016 in Cluj Cea mai scumpă casă tranzacţionată în 2016 în Cluj s-a ridicat la 1,4 milioane de euro, iar un metru pătrat de construcţie se vinde cu un preţ mediu de 1.000 de euro, potrivit Ghidului tranzacţiilor imobiliare din Cluj, lansat de primăria municipiului. Acest ghid, ajuns la a patra ediţie, este un proiect unic în Romania din perspectiva faptului că se realizează anual în baza informaţiilor oficiale din contractele de vânzare-cumpărare înregistrate şi conţine date privind volumul şi valoarea totală a proprietăţilor tranzacţionate, repartizarea acestora pe tipuri de proprietăţi (apartamente, case, terenuri, altele), preţurile medii pe metru pătrat repartizate pe cartiere şi pe întregul municipiu, precum şi alte cifre relevante. (09.08.2017)
Performanta scazuta a Primariei CLUJ in materie de investitii publice. Clujul ocupa doar locul 29 intre cele 41 de municipii resedinta de judet din Romania Primăria Municipiului Cluj-Napoca a investit, în perioada 2007-2016, circa 253 mil. Euro în infrastructura orașului, adică o medie de 781 de Euro/locuitor, conform datelor Direcției pentru Politici Fiscale și Bugete Locale din Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Din această ultimă perspectivă, orașul ocupă doar locul 29 între cele 41 de municipii reședință de județ din România. (27.07.2017)
<<   <   pagina 2 din 14   >   >>
 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design