Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  93,57% (160/171)
2.  Piatra Neamt
  86,67% (39/45)
3.  Timisoara
  56,76% (21/37)
4.  Bucuresti - Sect. 4
  78,95% (15/19)
5.  Gherla
  100,00% (10/10)
6.  Targu - Jiu
  100,00% (5/5)
7.  Oradea
  60,00% (3/5)
8.  Voluntari
  75,00% (3/4)
9.  Hunedoara
  60,00% (3/5)
10.  Pitesti
  7,69% (2/26)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
Top sesizari
 
CLUJ: Marea refatadizare s-a transformat in Marea amendare

În anul de grație 2010, conform declarațiilor primarului, lucrările de refațadare urmau să fie finanțate de primărie, proprietarii persoane fizice urmând a rambursa banii investiți în reparații în nu mai puțin de 10 ani, iar societățile private, într-un termen de 1 an. În loc de 39 de clădiri, municipalitatea lui Boc se ambiționează să anunțe reabilitatrea a aproape 150 de clădiri, iar proprietarii imobilelor erau momiți în proiect că vor contribui cu 80% din cele 2 milioane de euro, municipalitatea asigurând restul. Toate acestea în perioada 2013-2014! Abia în 2015, într-o conferință de presă, află și muritorii de rând, că primăria și-a propus ca în 5 ani să aibă aproape 1.000 de clădiri refăcute şi reabilitate. Și ajungem în anul 2017. Cu un an înainte, bățos, Emil Boc a decis și municipalitatea s-a conformat ca să uzeze de pârghia impozitului mărit pentru proprietarii de clădiri din centrul orașului care refuză să-și întrețină fațadele. (15.02.2018)

Ce au decis consilierii locali din BOTOSANI dupa scandalul "penisului lung si negru din pantecul Romaniei“ Consilierii locali din Botoşani, oameni fără studii în literatură, vor să se implice în acordarea unuia dintre cele mai importante premii pentru poezie din România. Aceştia sunt supăraţi că la decernarea premiului poeţii nu poartă un anumit tip de ţinută, îi acuză că folosesc substanţe halucinogene şi, pe deasupra, consilierii locali nici nu sunt impresionaţi nici de creaţiile invitaţiilor. (06.02.2018)
ORADEA saluta din mers CLUJUL. In “orasul de cinci stele”, toate se misca in reluare Cluj-Napoca a fost depășit de Oradea la investiții, reabilitare clădiri, parcări, absorbție fonduri europene, exproprieri. Dacă conducerea Primăriei Cluj-Napoca se chinuie de un an să preia o stradă de la Compania Națională de Drumuri și să facă exproprieri în vederea modernizării străzii, Primăria Oradea conduce detașat și la acest capitol. Un studiu privind eficiența administrațiilor publice locale plasează orașul de pe Someș la coada clasamentului. (25.01.2018)
Primarii s-au dedat la marirea taxelor Din fericire pentru români, Codul fiscal interzice majorarea taxelor și a impozitelor locale cu mai mult de 50% față de anul anterior. Cele mai multe primării nu au îndrăznit să le crească cu mai mult de 20%, dar au umblat la alte taxe locale ori au inventat altele noi, deoarece au decis să nu mai subvenționeze anumite servicii publice. Din nefericire însă pentru populație, edilii și consiliile locale pot opera majorări mai mici, graduale, anual, până ating pragul admis de Codul fiscal în vigoare. Așa se face că doar primarii cumpătați, care nu s-au aruncat la creșteri salariale exorbitante, au reușit să păstreze același nivel al taxelor și impozitelor locale. (19.01.2018)
Numarul posturilor ocupate in administratia locala a depasit 700.000 Imbunatatirea conditiilor salariale in sectorul public a dus, asa cum era de banuit, la o crestere a numarului de angajati in administratia publica locala cu peste 10% fata de finalul anului 2014), potrivit datelor transmise pentru HotNews.ro de catre Minsiterul Finantelor Publice. Din cele 1,2 milioane de posturi ocupate in administratia publica, circa 500.000 sunt in adminsitratia publica centrala, iar peste 700.000 sunt posturi ocupate in administratia locala. In judetul Salaj, avem circa 25 de locuitori "arondati" unui angajat in sectorul public, cei mai multi fiind in Ilfov si Bucuresti, cu cate 40 de locuitor/salariat public. (03.01.2018)
Romania rurala, cu peste 10.000 de sate și 9 milioane de locuitori, are un potential de dezvoltare insuficient explorat România rurală, cu peste 10.000 de sate și nouă milioane de locuitori, are un potențial de dezvoltare insuficient explorat, 68% din populația activă având venituri decente din salarii, care îi acoperă necesitățile lunare și îi permit și unele cheltuieli adiționale, conform unui studiu realizat de compania de cercetare de piață Nielse. (28.11.2017)
Ce legi ii incurca pe primari După mai mult de un an de la alegerile locale, primarii nu sunt mulțumiți de legislația care guvernează administrația publică. Ei reclamă cifra prea mare pe care o varsă la bugetul de stat din impozitele și taxele locale, Legea sportului, care este interpretată ca ajutor de stat, Legea educației naționale și practicile Curții de Conturi. Legea achizițiilor publice le dă însă cele mai mari bătăi de cap aleșilor locali, care spun că le întârzie foarte mult investițiile. Administrarea unei localități prin societăți comerciale nu este împărtășită de toți primarii, de aceea, această procedură nu a fost încă discutată public. Cele mai așteptate acte normative sunt Codul administrativ și cel al finanțelor publice locale. (30.10.2017)
Mitru Lese - primarul care conduce orasul cu cel mai mare procent de reciclare din tara: TARGU LAPUS România are cea mai mică rată de reciclare a deșeurilor din toată Uniunea Europeană: sub 5%. În mod paradoxal, nu aceasta este cifra care ne arată adevărata dimensiune a incompetenței și a lipsei de viziune de la vârful statului român. Toate acestea sunt scoase în evidență de exemplele câtorva comunități care, prin propriile forțe, au dovedit că reciclarea gunoiului nu este o treabă chiar atât de complicată. (24.10.2017)
Studiu eJobs: Companiile se plang ca nu gasesc angajati buni, dar doar un sfert ofera salarii mai mari Opt companii din zece se plâng că nu mai găsesc angajați valoroși pentru locurile de muncă disponibile, însă doar una din patru preferă să ofere salarii mai mari decât media pieței pentru a-i atrage, relevă un studiu realizat de către eJobs. Majoritatea firmelor preferă să caute în alte orașe sau în domenii conexe. (17.10.2017)
Cum a servit Emil Boc clientela politica a PDL cu sute de milioane de euro in 3 mandate prin contracte multianuale, concesiuni si parteneriate public-private Emil Boc a primit, in premiera, vizita a DNA Cluj in calitate de sef al Primariei. E un inceput. Desi presa locala scrie de ani de zile despre firmele de casa din instituie, despre clica lui Boc care s-a infruptat pe saturate in 12 ani din muntii de bani publici, DNA Cluj n-a mai trecut pe la Primaria de pe Motilor de la arestarea lui Apostu. Care a fost "comanda" de la Bucuresti, nu initiativa locala. (09.10.2017)
<<   <   pagina 1 din 14   >   >>
 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Constantin Toma (PSD) Constantin Toma (PSD)
Buzau
(40 raspunsuri
)
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(18 raspunsuri
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(18 raspunsuri
)
Daniel Baluta (PSD) Daniel Baluta (PSD)
Bucuresti - Sect. 4
(4 raspunsuri
)
Cornel Ionica (PSD) Cornel Ionica (PSD)
Pitesti
(3 raspunsuri
)
Ilie Bolojan (PNL) Ilie Bolojan (PNL)
Oradea
(2 raspunsuri
)
Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL) Marcel-Laurentiu Romanescu (PNL)
Targu - Jiu
(2 raspunsuri
)
Florea Daniel (PSD) Florea Daniel (PSD)
Bucuresti - Sect. 5
(2 raspunsuri
)
Ionut Pucheanu (PSD) Ionut Pucheanu (PSD)
Galati
(1 raspuns
)
Ioan Popa (PNL) Ioan Popa (PNL)
Resita
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design