Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Angajati ai Directiei de Urbanism TIMISOARA vor fi sanctionati din cauza necontabilizarii cladirilor in paragina

Primarul Nicolae Robu

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat că va ”tăia” salariile unor angajaţi ai Direcţiei de Urbanism din subordine, care nu au finalizat inventarierea tuturor clădirilor istorice lăsate în paragină şi care trebuiau supuse, din acest an, la plata taxei pe paragină, un impozit mărit cu până la 500%. Conform lui Robu, inventariate sunt doar 32 de imobile şi 12 terenuri, patrimoniul “ruinat” al oraşului fiind mult mai mare.

”Direcţia de Urbanism nu a reuşit să proceseze toate clădirile pentru care merita să se aplice taxa de paragină din 2018. (…) Le micşorez salariile celor de la Urbanism cu destul de mult. Pot să le scad cu cât vreau. Legea salarizării este foarte bună, este cea mai bună pârghie pe care o pot avea să-i stimulezi sau să-i scoţi din letargie pe alţii. Vreau să fie un semnal că nu ne jucăm, a afirmat Nicolae Robu într-o conferinţă de presă. 

El a precizat că va face respectiva propunere, iar consilierii locali vor vota în şedinţa de plen, urmând ca măsura să se aplice de la 1 februarie.

Robu a spus, totodată, că Timişoara are cel mai mare patrimoniu de imobile istorice, dar foarte multe sunt neîngrijite, punctând că de acum are şi baza legală de sancţionare în acest sens.

Avem un centru istoric minunat, cartierele Piaţa Traian, Iosefin, cu clădiri excepţionale care ţin de moştenirea noastră istorică şi nimeni nu are voie să creeze imagine negativă oraşului invocând impotenţa financiară. Este ca şi cum ar merge la un restaurant de lux, fără a avea posibilitatea de a achita nota de plată. Eu nu am nicio frustrare că nu locuiesc în centru, a susţinut Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei i-a avertizat din nou pe proprietarii clădirilor istorice că dacă nu-şi vor plăti taxa pe paragină vor ajunge la executare silită. AGERPRES

10.01.2018
120 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Buzias
Ciacova
Deta
Faget
Gataia
Jimbolia
Lugoj
Mosnita Noua
Recas
Sanmihaiu Roman
Sannicolau Mare
Timisoara


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Timiş pentru ziua de azi.


 
Informatii din Timiş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design