Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Aproape 3000 de locuitori din SANGEORZ BAI cer referendum pentru demiterea primarului Traian Ogagau. Cererea a ajuns la Prefectura

Primarul Traian Ogagau

Un grup de sângeorzeni, condus de Victoria Morar şi consilierul local Alexandru Morar, a depus, la Instituţia Prefectului,  cererea de organizare a unui referendum local pentru încetarea mandatului primarului Traian Ogâgău. Cererea a fost însoţită de o listă de 2995 de semnături, cu aproape 1000 mai mult decât ar fi fost necesar, adică pragul minim de 25% dintre locuitorii cu drept de vot, din toate localităţile componente ale oraşului.

Am încheiat o săptămână grea pentru noi. Mulţumim din suflet tuturor celor care ne-au ajutat şi s-au implicat în această cauză nobilă, pentru binele Sângeorzului. Am adunat 2995 de semnături. De ce m-am gândit să mă implic? Am fost motivată de fiica mea de 6 ani care m,i-a spus o chestie, nu vă pot spune, mi-a şoptit o chestie la ureche şi când am văzut că un copil de 6 ani gândeşte aşa, am zis că trebuie să muncesc, că trebuie să mă implic pentru comunitatea în care trăiesc. M-am săturat să plec capul în jos şi să fiu arătat cu degetul că sunt din Sângeorz Băi. În trecut, Sângeorz Băi a fost o perlă a judeţului, acum suntem arătaţi cu degetul. Mi-e ruşine că am ajuns în această situaţie. Eu cred că da (n.n. – că poate fi demis primarul). Oamenii îşi doresc asta. În ultimul rând, vreau să vă spun că Dumnezeu ne iubeşte pe toţi”, a declarat Victoria Morar, promotorul acestei campanii.

În context, consilierul local social-democrat Alexandru Morar a precizat că motivele care au stat la baza acestui demers, vor fi făcute publice. 

Unul din motive este că nu şi-a exercitat dreptul de primar, aşa cum ar trebui să o facă un primar pentru oamenii din oraşul lui. A primit 2600d e voturi, cred că, pentru a fi pus în funcţia de primar. Astăzi avem 2995 pentru „alesul”, exact aşa cum a declarat el pe Cormaia, acolo unde a făcut o întâlnire cu oamenii. Avem 2995 de semnături pe liste pentru demiterea primarului. Judecaţi dumneavoastră: dacă pentru pragul minim ne-ar trebui 2050 şi noi avem 2995, mult peste limita de care am fi avut nevoie. Oamenii şi-au pus păsul. Nu am fost neapărat din casă-n casă, am fost sunat de foarte mulţi oameni „Unde putem semna, unde sunt liste, cine umblă cu listele de semnături”. S-au împrăştiat listele peste tot. În mai puţin de 10 zile am reuşit ceva istoric pentru Sângeorz Băi”, ne-a precizat Alexandru Morar.

Potrivit acestuia, pentru validarea referendumului este nevoie de o prezenţă de 30% din numărul cetăţenilor cu drept de vot, ceea ce ar însemna vreo 2400-2500 alegători. 

E destul să vină doar cei care au semnat pe liste şi nu avem emoţii. Eu sper ca într-o lună jumate să avem un primar interimar”, a completat Alexandru Morar. 

Mandatul primarului încetează ca urmare a rezultatului unui referendum local având ca obiect demiterea acestuia, organizat în condițiile legii, conform procedurii.   Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei, orașului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivității locale sau a neexercitării atribuțiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului.

Cererea va cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele și prenumele, data și locul nașterii, seria și numărul buletinului sau ale cărții de identitate și semnătura olografă ale cetățenilor care au solicitat organizarea referendumului.

Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puțin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare dintre localitățile componente ale comunei, orașului sau municipiului.

Cheltuielile pentru organizarea referendumului prevăzut la alin. (3) se suportă din bugetul local. Rasunetul

26.09.2017
142 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Beclean
Bistrita
Bistriþa Bârgãului
Lechinta
Nasaud
Sangeorz-Bai


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bistriţa Năsăud pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bistriţa Năsăud

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design