Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

BACAU: Viceprimarul Constantin Scripat critica Legea ceremoniilor

Viceprimarul Constantin Scripat

Constantin Scripăț, viceprimarul municipiului Bacău, a constatat că Legea 215 lipsește instituțiile publice, ONG-urile și pe cetățeni de dreptul de a participa activ la ceremoniile organizate cu prilejul unor zile cu semnificație istorică pentru România și pentru români.

Astfel, asociațiile de veterani, școlile, partidele, direcțiile de cultură, direcțiile de tineret și sport pot depune coroane doar după încheierea ceremoniei.

Legea respectivă stabilește care este „ordinea de precădere” în cadrul ceremoniilor oficiale organizate la nivel local, ordine în care vor avea loc alocuțiunile și vor fi depuse coroanele: primarul localității, președintele Consiliului Județean, prefectul județului, alte entități.

După ce reprezentanții acestor instituții au depus coroane, Garda și Fanfara pleacă. Vin cu jerbe sau coroane și ceilalți, dar fără sonorizare, într-un cadru mai puțin solemn. Îmi doresc să fie ridicate aceste restricții și zilele importante pentru români să fie marcate cum se cuvine. Poate vor și elevii să depună o floare, poate un profesor vrea să țină un discurs…

Sper ca guvernanții să înțeleagă că, înainte de marcarea Centenarului Marii Unirii, ar fi necesar să modifice prevederile legii. Vrem să auzim și mesajele veteranilor de război, ale profesorilor și ale tinerilor care mai simt ceva pentru România.

Aceste restricții îi îndepărtează pe copii de istoria noastră”, a declarat viceprimarul Constantin Scripăț. În Anexa 1 a Legii 215, la Art. 16, aliniatul 4, se precizează foarte clar:

După încheierea ceremoniei oficiale, pot fi depuse coroane și din partea altor entități sau persoane.” Cu alte cuvinte, după plecarea reprezentanților administrației și ai garnizoanei. Desteptarea

27.12.2017
248 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bacau
Buhusi
Comanesti
Darmanesti
Moinesti
Onesti
Slanic Moldova
Targu Ocna


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bacău pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bacău

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design