Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

BAIA MARE: Primarul Catalin Chereches sustine ca Guvernul nu contribuie la plata salariilor din administratie

Primarul Catalin Chereches

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a afirmat, marţi, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local, că majorările salariale prevăzute de lege pentru angajaţii administraţiei publice sunt suportate de bugetul local, iar Guvernul nu contribuie cu nimic.

Acesta a mai precizat că plata salariilor pentru angajaţii instituţiei este asigurată.

"Guvernul a legiferat majorarea salariilor pentru angajaţii administraţiei publice, dar Guvernul nu susţine financiar cu absolut nimic aceste majorări salariale. Plata salariilor este suportată de bugetul local. Toate obligaţiile prevăzute de lege au picat în obligaţia bugetului local. Majorarea acestor salarii a fost o păcăleală pentru că Guvernul nu a alocat fonduri pentru aceste majorări salariale, aşteptând ca aceste creşteri să fie făcute din majorarea taxelor şi impozitelor locale", a spus Cătălin Cherecheş.

Edilul a arătat că administraţia locală nu trebuie să facă doar asistenţă socială şi să plătească salarii, ci să susţină dezvoltarea comunităţii.

"În concepţia unora din Guvern, administraţia locală ar trebui doar să plătească salarii şi să facă asistenţă socială. E total greşit. Rolul nostru nu poate fi doar pentru aşa ceva, nu! Rolul nostru e să ne implicăm în dezvoltarea infrastructurii şi a comunităţii, să generăm funcţionarea unor proiecte locale care să contribuie la o mai bună viaţă a locuitorilor din oraşului", a precizat Cătălin Cherecheş.

Acesta a mai arătat că plata salariilor pentru cei aproape 700 de angajaţi din cadrul instituţiei nu va fi afectată în decursul acestui an. Salariul mediu din instituţie este în cuantumul sumei de 4.000 de lei.

În cadrul Primăriei municipiului Baia Mare operează 15 direcţii şi 9 servicii administrative care asigură funcţionarea instituţiei şi a altor entităţi aflate în subordine. Agerpres

30.01.2018
196 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Baia Mare
Baia Sprie
Borsa
Cavnic
Dragomiresti
Salistea de Sus
Seini
Sighetu Marmatiei
Somcuta Mare
Targu Lapus
Tautii-Magheraus
Ulmeni
Viseu de Sus


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Maramureş pentru ziua de azi.


 
Informatii din Maramureş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design