Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

BAIA MARE: 25 milioane de lei alocati de Guvern pentru lucrarile de modernizare a aeroportului

Gabriel Zetea

Guvernul României a alocat suma de 25 de milioane de lei din rezerva bugetară, pentru plata în continuare a lucrărilor de dezvoltare la Aeroportul Internaţional “Maramureş”, precizează un comunicat de presă al Consiliului Judeţean. La începutul anului, prin amendament la Legea bugetului de stat, a mai fost alocată judeţului Maramureş suma de 15 milioane de lei pentru Aeroportul Internaţional, în 2017 acordându-se 40 de milioane de lei din finanţări guvernamentale pentru acest obiectiv. Valoarea totală a lucrărilor pentru reabilitarea şi prelungirea pistei Aeroportului Internaţional “Maramureş” este de 90 de milioane de lei.

Este vorba despre aprobarea sumei de 25 de milioane de lei, care vor fi direcţionaţi pentru plata lucrărilor efectuate deja la Aeroportul Internaţional ‘Maramureş’, ceea ce aduce totalul banilor primiţi în acest an, doar de la Guvernul României, la suma de 40 de milioane de lei. Nu înseamnă că am finalizat toate demersurile pe lângă Guvern şi luptăm în continuare pentru ca restul banilor să fie obţinuţi în cel mai scurt timp posibil (…) Am promis maramureşenilor că vom face eforturi ca plata lucrărilor la Aeroportul Internaţional ‘Maramureş’ să fie făcută din surse atrase şi nu din bugetul propriu şi deocamdată ne ţinem de cuvânt, a declarat preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea.

Componentele majore ale acestei investiţii, care au dus la reconstrucţia noii piste de aterizare/decolare şi prelungirea acesteia la 2.150 m cu lăţimea de 45 m, au fost devierea râului Băiţa pe o distanţă de 1,3 km, execuţia noului drum comunal spre Bozânta Mare, pe o lungime de 1 km, şi realizarea unui pod care traversa râul Băiţa pe o lungime de 36 m.

Proiectul a avut ca scop principal modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii aeroportuare pentru a asigura un trafic aerian în condiţii de maximă siguranţă şi care să faciliteze dezvoltarea economiei locale, respectiv îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor.

În context, preşedintele CJ Maramureş a declarat că se caută soluţii optime şi pentru modernizarea aerogării prin extinderea terminalelor de plecare/primire a pasagerilor. Aeroportul Internaţional “Maramureş” a fost închis traficului aerian în urmă cu doi ani de zile pentru executarea lucrărilor de extindere a pistei şi lucrărilor adiacente. AGERPRES

18.12.2017
91 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Maramureş

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design