Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

BISTRITA: Aproximativ jumatate din banii de investitii ai municipalitatii, alocati pentru reabilitari termice de blocuri

Primaria Bistrita

Aproape jumătate din banii prevăzuţi în acest an pentru investiţii publice la nivelul municipiului Bistriţa vor merge către reabilitarea termică a 96 de blocuri, potrivit proiectului de buget publicat pe site-ul instituţiei. Programul de investiţii publice al municipalităţii bistriţene se ridică la 81,7 milioane lei, ceea ce reprezintă mai puţin de o treime din totalul cheltuielilor estimate în bugetul pe 2018. Din această sumă, circa 39,15 milioane lei sunt bani prevăzuţi pentru reabilitarea termică a blocurilor.

Din totalul de 96 de blocuri prinse în program, doar pentru 40 s-au obţinut, până la această dată, bani europeni, prin Programul Operaţional Regional.

Alte circa 4,8 milioane lei din programul de investiţii publice vor merge către complexul sportiv şi de agrement denumit “Wonderland”, unde s-a construit o pârtie de schi în urmă cu doi ani, omologată în noiembrie anul trecut, dar care încă nu a fost deschisă publicului. Pentru această zonă, primăria intenţionează să aloce 2,7 milioane lei pentru un “alpine coaster”, care să facă utilizabilă pârtia de schi şi pe perioada verii, la care se adaugă 764.000 lei pentru proiectul tehnic şi începerea lucrărilor la un aqua park, 718.000 lei pentru construirea unui adăpost pentru utilajele aferente pârtiei de schi şi a unor grupuri sanitare, 362.000 lei pentru drumul de acces spre “Wonderland” şi utilităţi, 175.000 lei pentru proiectarea unui parc şi 80.000 lei pentru lucrările de amenajare a pârtiei.

Restaurarea Bisericii Evanghelice din centrul istoric al municipiului, pentru care s-a câştigat un proiect cu fonduri europene, se regăseşte, de asemenea, în programul de investiţii, suma estimată a fi cheltuită din bugetul local fiind de peste 3,3 milioane lei.

În programul de investiţii publice mai sunt prinse lucrări de modernizare a sediului Primăriei, lucrări de reabilitare a unor şcoli şi grădiniţe, dar şi a unor străzi. AGERPRES

 

23.01.2018
205 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Beclean
Bistrita
Bistriþa Bârgãului
Lechinta
Nasaud
Sangeorz-Bai


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bistriţa Năsăud pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bistriţa Năsăud

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design