Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

BISTRITA / Primarul Cretu, despre propunerea de verificare a copacilor care ar putea sa cada pe oameni intr-o furtuna: "Nu avem specialisti"

Primarul Ovidiu Cretu

Furtuna de duminică a doborât zeci de copaci în Bistriţa. Unul dintre ei a omorât un bărbat care se afla cu familia la plimbare în Parcul Municipal. Câţi dintre copacii din municipiu se pot transforma în arme mortale în caz de furtună? Nu se ştie, asta pentru că Primăria Bistriţa nu are un specialist care să-i evalueze.

Vântul puternic ce a însoţit furtuna de duminică a pus la pământ zeci de arbori doar în Bistriţa. Aceştia au avariat autoturisme, au blocat străzi şi drumuri şi chiar au omorât un om.

Ioan Pugna, un bărbat de 57 de ani din Bistriţa, a fost omorât de un astfel de copac, în timp ce se plimba cu familia în Parcul Municipal. Acesta nu a reuşit să se ferească de copacul care a căzut peste el şi peste nepoţelul de 5 ani. Dacă cel mic a putut fi salvat, fiind protejat chiar de trupul bunicului său, bărbatul de 57 de ani a decedat.

Primăria Bistriţa şi-a trimis muncitorii la curăţenie, iar la 48 de ore de la furtună, copacii căzuţi erau istorie. Cum rămâne cu ceilalţi copaci care se pot transforma într-o armă mortală la următoarea furtună?

În cadrul şedinţei de Consiliu Local de joi, consilierul local liberal Sorin Hangan a propus evaluarea şi inventarierea copacilor din Bistriţa, pentru a evita tragediile precum cea din Parcul Municipal.   

„Nu avem specialişti care să inspecteze arborii. Şi de altfel duminică s-au rupt chiar arbori de doar 4-5 ani şi cu diametre de 8-10 centimetri, în timp ce alţii care erau bătrâni şi bolnavi, au rămas în picioare”, a fost răspunsul primarului Ovidiu Creţu.

Primăria Bistriţa ar putea apela la Direcţia Silvică sau chiar la ocolul silvic care se află în subordinea sa pentru a evalua arborii din municipiu, însă edilul încă nu a luat în calcul o asemenea variantă, scrie Adevarul.

25.09.2017
182 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design