Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

BOTOSANI: Primaria este fortata sa taie din subventii

Primarul Catalin Flutur

Guvernul va da Botosaniului un buget de criza in care municipalitatea va fi fortata sa taie din cheltuieli pentru a putea functiona. Primarul Catalin Flutur sustine ca municipiul, dupa anexele la proiectul de buget, va primi anul viitor cu 16 milioane de lei mai putin, echivalentul a 3,5 milioane euro.

"Constatam, eu si primarii de municipii, ca toate discutiile si promisiunile guvernantilor nu se respecta de fel. Am fost pacaliti! Vreau sa fac apel la parlamentarii botosaneni, in primul rand la domnul Marius Budai, care este in comisia de specialitate, sa sustina UAT-urile din Romania, din Botosani, respectiv municipiul Botosani", a declarat primarul Catalin Flutur.

El a spus ca, din impozitul pe venitul gospodariilor, municipiul avea 64 milioane lei, la 11 decembrie, iar Guvernul a taiat pana la 52 milioane lei.

"Este o preocupare a mea mai veche de a gasi formula sa facem ca acest oras sa functioneze cu banii nostri. In municipiul Botosani sunt multi salariati, foarte multe firme, bani care ne vin din impozite si taxe. Atat timp cat din 108 milioane noua ne revin doar 42 milioane lei nu este corect. Caut solutii pentru a diminua o parte din cheltuieli. Toate contractele sunt analizate sa reducem cu 10% valoarea lor. Incercam sa cautam locuri, sume, pozitii din buget care afecteaza bugetul consolidat", a precizat primarul municipiului Botosani.

Catalin Flutur a precizat ca municipalitatea cheltuie peste 11 milioane lei pentru subventia generala la caldura furnizata in sistem centralizat pentru cei 12.000 de abonati.

"Mai mult decat atat, ANRE ne-a comunicat printr-o adresa in timpul saptamanii trecute ca a luat decizia sa mareasca pretul cu 17 lei la Botosani, pe langa ce aveam noi. Pe langa cei 11 milioane lei mai trebuie sa adaugam un milion de lei", a spus Flutur.

Primarul spune ca in Botosani pentru a produce o gigacalorie se consuma 370 de lei, iar pretul de vanzare catre populatie este de 164 lei, diferenta fiind suportata de bugetul local. Asta tinand cont de faptul ca in alte municipii pretul gigacaloriei pentru populatie este mai mare. Astfel, Flutur va propune Consiliului Local, unde majoritar este PSD, o crestere pana la 210-230 lei per gigacalorie.

"Daca mergem cu 230 de lei, am face o economie la bugetul local de 3 milioane si ceva pe an, tinand cont de faptul ca doar cresterea la salubrizare ne duce sa avem de pus doar acolo 2,5 milioane lei in plus", declara primarul Flutur.

Totodata, primarul municipiului Botosani spune ca va propune Consiliului Local sa nu mai fie acordata subventia pentru transportul public cu tramvaiul pensionarilor care au o pensie mai mare de 1.900 lei. La acest capitol, municipiul Botosani cheltuie 5 milioane lei anual pentru ca elevii si pensionarii sa circule gratis.

"Eu nu pot sa fac decat cateva propuneri. Decidentul este Consiliul Local. Nu aproba, vom trage obloanele la un moment dat", a concluzionat edilul-sef. Evenimentul

15.12.2017
389 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Botosani
Bucecea
Darabani
Dorohoi
Flamanzi
Saveni
Stefanesti


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Botoşani pentru ziua de azi.


 
Informatii din Botoşani

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design