Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

BRAILA: Din luna mai, elevii si studentii vor avea gratuitate la transportul in comun in municipiul resedinta

Primarul Marian Dragomir

Elevii din ciclurile gimnazial şi liceal, cei de la şcolile profesionale, dar şi studenţii din municipiul Brăila vor beneficia, începând din luna mai, de abonamente gratuite eliberate prin intermediul unităţilor de învăţământ, a anunţat vineri, primarul Marian Dragomir.

"Pentru a primi abonamente gratuite trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să fie elevi sau studenţi la o şcoală, liceu sau facultate cu sediul în municipiu şi să aibă domiciliul sau reşedinţa tot aici, în oraş. În 2017 am iniţiat hotărâre de consiliu local pentru abonamente gratuite (100%) pentru elevi. Prefectura a avut o interpretare diferită şi proiectul nu a primit viza de legalitate. În urma discuţiilor pe care le-am avut, parlamentarii PSD din Brăila au iniţiat un proiect de lege pentru ca primăriile să poată subvenţiona în totalitate abonamentele elevilor. Proiectul de lege a fost votat şi vom putea acorda tuturor elevilor abonamente gratuite pe mijloacele de trasport în comun. Zilele trecute proiectul de lege a fost trimis la promulgare şi, după publicarea în Monitorul Oficial, vom putea să aplicăm noile prevederi legislative", a scris Dragomir pe reţeaua sa de socializare.

Potrivit datelor prezentate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, în municipiul reşedinţă sunt 8.000 de elevi în evidenţele instituţiei, dintre care ar putea să beneficieze de abonamentul gratuit aproximativ 6.400 de elevi care frecventează cursuri de zi, cărora li se adaugă şi studenţii care frecventează cursurile facultăţilor din municipiu.

Marian Dragomir a mai precizat că, în ultimul an şi jumătate, Primăria Brăila a achiziţionat 32 de autobuze noi pentru a avea un transport civilizat, dar pentru că numărul acestora este încă insuficient, vor fi alocate fonduri suplimentare pentru modernizarea transportului public din Brăila. AGERPRES

12.03.2018
301 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design