Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
Top raspunsuri
1.  Buzau
  100,00% (3/3)
2.  Petrosani
  0,00% (0/1)
3.  Iasi
  0,00% (0/1)
4.  Timisoara
  0,00% (0/1)
5.  Cluj Napoca
  0,00% (0/3)
 
Top raspunsuri general
Toata lista
 
-    

BRAILA: Un mall se transforma in fabrica de becuri si lustre. Sute de noi locuri de munca vor fi disponibile

Primarul Marian Dragomir

Complexul comercial Armonia, lăsat de izbelişte de opt ani, a fost cumpărat de o firmă din China care a anunţat că va angaja sute de oameni şi că va produce componente electrice pentru toată Europa.

Deschis în urmă cu aproape un deceniu, complexul comercial „Armonia” din Brăila a avut încă de la început probleme complicate. Aflat pe centura oraşului, dar pe o rută destul de puţin circulată (DN2B) şi departe de zonele locuite, mallul s-a zbătut din greu să supravieţuiască însă, după doar nouă luni de funcţionare (în 2009), a fost închis, iar în 2011 a intrat în faliment, lăsând în urmă datorii de 28 de milioane de euro.

Aproape opt ani, imensa investiţie (totul a costat 45 de milioane de euro) realizată de compania britanică Red a rămas de izbelişte, în câmp, iar investitorii s-au chinuit degeaba să vândă sau să închirieze cei 37.000 de metri pătraţi de construcţii şi cele 20 de hectare de teren.

De-abia în ianuarie 2017, complexul a fost cumpărat, cu 15 milioane de euro,  de către omul de afaceri de origine siriană Mohamed Alabdi (proprietarul unui „lanţ” de ferme zootehnice din Bărăgan), care iniţial a anunţat că vrea să modernizeze şi să redeschidă mallul.

Apoi, acesta a declarat că vrea să dezvolte acolo o fabrică de componente pentru industria auto, pentru ca la începutul lunii aprilie a acestui an să vândă mallul Armonia, cu un profit de cinci milioane de euro, către compania chineză Liting Universal Grup (care şi-a deschis în acest scop o subsidiară la Brăila - Glorious Lighting SRL – din 17 martie 2017).

Deşi oficial nu a comunicat nimic către mass-media, cumpărătorul chinez a avut câteva întâlniri cu primarul Brăilei, Marian Dragomir, prilej cu care s-au aflat o serie de amănunte despre planurile de viitor. Dragomir a declarat presei că investitorul i-a mărturisit că vrea să îşi deschidă aici prima sa fabrică din Europa. Liting Universal Group va produce la Brăila becuri, corpuri de iluminat pentru uz casnic şi pentru industria de componente auto.

„O parte din construcţie va fi folosită pentru producţie, iar pe o parte din terenul adiacent se va încerca atragerea unor parteneri asiatici ai companiei, în anii următori. Vor să aibă la Brăila un centru european pentru producţie şi operaţiuni. Compania va începe producţia în iarna acestui an cu circa 200 de angajaţi şi va creşte în trei ani la 600 de salariaţi“, a declarat Marian Dragomir.

Administraţia locală brăileană a început demersurile pentru obţinerea statului de parc industrial pentru amplasamentul Armonia. În acelaşi timp, chinezii au obţinut de la primărie promisiunea că se vor reapara străzile din zonă (lucrare prinsă în bugetul pe 2017, de altfel) şi că transportul angajaţilor va fi rezolvat prin înfiinţarea unei linii de autobuz cu staţie în faţa fabricii.

În ceea ce priveşte falimentul mallului Armonia, analizele ulterioare au arătat că a fost cauzat de trei factori: criza economică mondială, amplasamentul greşit (se pare că studiul de fezabilitate s-a bazat pe date eronate legate de obiceiurile de consum ale populaţiei din zonă) şi deschiderea unor centre comerciale concurente, aflate mult mai la îndemâna cumpărătorilor, scrie Adevarul.

20.04.2017
2126 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Baragan
Braila
Faurei
Ianca
Insuratei


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Brăila pentru ziua de azi.


 
Informatii din Brăila

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
 
Cei mai activi primari din ultimele 7 zile
Dragos Victor Chitic (PNL) Dragos Victor Chitic (PNL)
Piatra Neamt
(2 raspunsuri
)
Gabriel Mutu (PSD) Gabriel Mutu (PSD)
Bucuresti - Sect. 6
(2 raspunsuri
)
Nicolae Robu (PNL) Nicolae Robu (PNL)
Timisoara
(1 raspuns
)
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design