Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

BRASOV: Cresc tarifele la taxi

Foto: DomnulePrimar.ro

Taximetriştii braşoveni au solicitat Primăriei Braşov avizarea tarifelor majorate. În prezent, tariful maximal aprobat de Consiliul Local Braşov este de 2,2 lei pe timp de zi şi 3,3 lei per kilometru pe timp de noapte, iar taximetriştii trebuie să se încadreze în acest preţ.

Până acum, majoritatea companiilor şi a persoanelor fizice care derulează astfel de activităţi în municipiu au menţinut însă un tarif mediu de 1,73 lei pe kilometru, ziua, iar pe piaţă sunt firme care practică şi tarife mai mici de atât.

Solicitarea de avizare a noilor tarife majorate a venit din partea a peste 200 de taximetrişti, cei mai mulţi activând sub turela unor companii din municipiu.

Astfel, începând de luni, se va putea circula în regim de taxi după noile tarife solicitate, respectiv 1,99 lei ziua, şi 2,3 lei noaptea. 

Potrivit informaţiilor obţinute de la Primăria Braşov, au depus solicitare pentru noi tarife 122 de persoane fizice autorizate, 60 de persoane juridice (companii taxi), cu un număr total de 105 autorizaţii taxi, şi cinci intreprinderi familiale cu  cinci autorizatii taxi. În acest moment, în Braşov deţin autorizaţii pentru practicarea taximetriei 364 de PFA, 286 de firme, cu un total de 1.061 de autorizații pentru taxi şi şase întreprinderi familiale.

Aşadar, la acest moment sunt înregistrate, la nivelul municipiului Braşov, 1.431 de autorizaţii, în condiţiile în care ar fi suficiente 1.109, raportat la numărul populaţiei din Braşov.

„Conform prevederilor legale, municipalitatea avizează tarifele pe care le practică taximetriştii. În Consiliul Local au fost aprobate preţurile maximale pe timp de zi şi pe timp de noapte, iar aceştia nu trebuie să-l depăşească. În ultima perioadă, am primit o serie de solicitări de la persoane fizice autorizate şi firme care au cerut avizarea acestor noi tarife, prezentând şi o justificare a noului preţ. Având în vedere că a fost respectată procedura legală, vom elibera avizele pentru noile tarife”, a precizat Marieta

Bărbunţoiu, inspector la Compartimentul de Monitorizare Transport din cadrul Primăriei Braşov.

Pentru că anul viitor expiră perioada de valabilitate a autorizaţiilor, emise în 2013, Primăria Braşov se pregăteşte pentru solicitările de prelungire sau emiterea unora noi, scrie MyTex.

06.12.2017
744 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bran
Brasov
Codlea
Fagaras
Ghimbav
Harman
Predeal
Rasnov
Rupea
Sacele
Victoria
Zarnesti


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Braşov pentru ziua de azi.


 
Informatii din Braşov

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design