Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

BRASOV:Licitatia pentru contractul de salubrizare a municipiului, suspendata pana la evaluarea contestatiilor privind caietul de sarcini

purtatorul de cuvant al Primariei Sorin Toarcea

Licitaţia pentru atribuirea contractului de salubrizare în municipiului Braşov a fost suspendată până la evaluarea contestaţiilor privind caietul de sarcini, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea.

Primăria Braşov a scos la licitaţie, la jumătatea lunii noiembrie, concesionarea serviciului de salubrizare din municipiul reşedinţă, termenul limită de depunere a ofertelor fiind sfârşitul lunii decembrie 2017.

"Din păcate, au fost depuse mai multe contestaţii, care se află acum în perioada de evaluare la Consiliului Naţional de Evaluare a Contestaţiilor (CNSC). Aşteptăm soluţia de la CNSC şi după aceea vom vedea dacă reluăm procedura sau facem anumite modificări în caietul de sarcini. Colectarea deşeurilor în municipiu se realizează în acest moment fără probleme, astfel încât nu există nicăieri pe teritoriul oraşului depozitate deşeuri la platformele de gunoi.Vechiul contract de salubrizare cu cele două firme a expirat la sfârşitul anului trecut, dar a fost prelungit printr-o negociere directă până la sfârşitul lunii martie. Până atunci, cu siguranţă va fi încheiat noul contract de salubrizare a oraşului. CNSC trebuie să se pronunţe în termen de 20 de zile', a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Acesta a precizat că au fost mai multe firme interesate, iar contestaţiile la caietul de sarcini au fost depuse deoarece municipalitatea vrea să introducă, în viitorul contract de salubrizare, prevederi care vizează îngroparea platformelor acolo unde este posibil, pentru o colectare mai facilă. De asemenea, potrivit caietului de sarcini, viitorul operator trebuie să aibă experienţă de trei ani şi capacitatea financiară de a face o serie de investiţii.

'Totodată, firma cu care municipalitatea va încheia contractul - pentru că va fi o singură firmă, nu două ca până acum, va trebui să-şi asume şi ţintele pentru colectarea selectivă prevăzute în acordul României cu Uniunea Europeană şi credem că acestea ar fi problemele legate de acest caiet de sarcini. Oricum, aceste investiţii se recuperează în cei opt ani cât va fi durata contractului, dar firma care va câştiga trebuie ca, în doi ani, tot ceea ce înseamnă sistem de colectare de la populaţie în municipiul Braşov să fie total modificat', a mai spus Toarcea.

În ultimii 12 ani şi jumătate, serviciul de salubrizare a municipiului Braşov a fost asigurat de două firme, potrivit sursei citate. Agerpres

12.01.2018
832 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bran
Brasov
Codlea
Fagaras
Ghimbav
Harman
Predeal
Rasnov
Rupea
Sacele
Victoria
Zarnesti


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Braşov pentru ziua de azi.


 
Informatii din Braşov

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design