Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

BUCURESTI Primarul general Gabriela Firea a cerut operatorilor de salubrizare sa deszapezeasca si trotuarele si pistele pentru biciclete: Orasul este pentru oameni, in primul rand, si trebuie si noi sa respectam acest lucru; Deszapezirea in Sectorul 5 al Capitalei a fost ingreunata dupa ce muncitorii companiei Romprest au ramas inzapeziti in Teleorman

Primarul general Gabriela Firea

Primarul general, Gabriela Firea, le-a cerut, joi, in cadrul comandamentului de iarna, operatorilor de salubritate sa indeparteze zapada si de pe trotuare si pistele pentru biciclete, in conditiile in care urmeaza mai multe zile geroase, care vor duce la aparitia ghetusului. In ceea ce priveste partea carsabila, primarul general spune ca se circula bine, in conditii de iarna, nu sunt blocaje, iar bulevardele sunt "la negru". 

"In Capitala se circula bine in conditii de iarna, carosabilul este la negru. Deci, nu sunt blocaje in Bucuresti, nu sunt intersectii blocate. Dimpotriva, fata de ziua de ieri se observa o reactie mult mai dinamica a operatorilor de salubritate din sectoare. In schimb, v-am rugat ieri foarte mult sa va dimensionati corect operatorii manuali pentru a putea interveni simultan, si pe trotuare, si pe stradutele laterale - lucru care nu s-a intamplat. Am in fata toate sesizarile primite din partea bucurestenilor, care recunosc faptul ca pe marile bulevarde, chiar si pe strazi, se circula. Dar orasul nu este doar pentru masini. Orasul este pentru oameni, in primul rand, si trebuie si noi sa respectam acest lucru", a spus Firea, la Comandamentul de iarna, potrivit Agerpres. 

Primarul a atras atentia asupra faptului ca mai multi bucuresteni au alunecat pe gheata si a cerut eliberarea "in regim de urgenta" a trotuarelor. De asemenea, a solicitat eliberarea pistelor de biciclisti, mentionand ca exista cetateni care doresc sa circule cu bicicleta chiar si pe vreme rea.

Gabriela Firea a semnalat mai multe zone in care cetatenii circula cu dificultate, din cauza zapezii depuse pe trotuare. Operatorii de salubritate s-au angajat sa le elibereze in proportie de 70-85% pana joi seara, urmand ca restul sa fie degajat in cursul noptii.

178 de utilaje si 1215 de operatori manuali actioneaza in acest moment pentru indepartarea zapezii de pe arterele Capitalei: 
 
Sector 1 - Romprest - 30 utilaje si 300 operatori actiune materiale antiderapante pe strazile secundare, carat zapada;

Sector 2 - Supercom - 20 utilaje si 34 operatori acţiune material antiderapant pe străzi secundare, carat zapada;

Sector 3 - Rosal -  162 operatori,  8 utilaje acţiune material aniterapant pe străzi principale si 35 utilaje acţiune material aniterapant pe străzi secundare, carat zapada.

Sector 4 – Rebu - 241 de operatori, 20 utilaje acţiune material antiderapant pe străzi secundare, carat zapada

Sector 5 - Romprest - 130 operatori si 37 utilaje acţiune material antiderapant pe străzi principale, carat zapada;

Sector 6 –Urban - 211 operatori si  28 utilaje acţiune material antiderapant pe străzi principale, concomitent cu strazile secundare.

Deszapezirea in Sectorul 5 al Capitalei a fost ingreunata joi dupa ce angajatii companiei Romprest, operatorul de salubrizare din aceasta zona, au ramas inzapeziti intr-o localitate din judetul Teleorman

"Sunt circa 35 de muncitori care nu au reusit sa ajunga, ii aducem dintr-o comuna din zona Teleorman si inca nu am reusit. Sunt cei de pe tura de zi. Nu a fost prevazut pentru zona respectiva aceasta situatie. Sunt blocati in zona comunei Botoroaga, din Teleorman", a declarat directorul Romprest, Sorin Stoica, in cadrul comandamentului de iarna, convocat de Primarul General al Capitalei, potrivit Mediafax. 

Acesta a explicat ca, din aceasta cauza deszapezirea trotuarelor din Sectorul 5 s-a realizat mult mai lent.

In replica, Gabriela Firea i-a reprosat ca ar fi trebuit sa cazeze muncitorii in Bucuresti, deoarece se stia ca urmeaza mai multe zile de ninsoare, insa reprezentantul ROMPREST a sustinut ca nu se stia ca si judetul Teleorman va fi afectat de acest fenomen. Hotnews

10.02.2017
398 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Nu exista publicatii in judetul Sectorul 5 pentru ziua de azi.


 
Informatii din Sectorul 5

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design