Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

BUZAU, Constantin Toma: Compania de Apa trebuia sa dea primariei si celorlalti actionari peste 300 de miliarde de lei; Autobuzele Transbus vor ajunge de saptamana viitoare pana in comuna Vadu Pasii; Impozitele locale pe terenuri si cladiri, majorate cu 500 la suta pentru o anumita categorie de proprietari

Primarul Constantin Toma

Disputa dintre Primăria Buzău şi Compania de Apă revine în atenţia opiniei publice. Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal s-a aflat şi o informare referitoare la raportul Camerei de Conturi în urma controlului efectuat la Compania de Apă. Raportul Curţii de Conturi readuce în discuţie o serie de probleme nerezolvate în disputa dintre Primărie şi Compania de Apă Buzău, inclusiv datoriile către acţionari.

„Compania de Apă trebuia să dea primăriei Buzău şi celorlalţi acţionari peste 300 de miliarde de lei din 2014-2016. A sesizat acest lucru şi Curtea de Conturi dar şi noi care am deschis un proces”, a declarat primarul Constantin Toma.  

Din raport mai reiese şi faptul că, deşi are un compartiment juridic supradimensionat faţă de cel al Primăriei, Compania de Apă se foloseşte de serviciile unui birou de avocatură din Cluj.  

”Deşi au şapte, opt jurişti se apără în instanţă de Primărie şi de mine cu o firmă de avocaţi din Cluj Napoca. Am adus la cunoştinţa  consilierilor locali acest lucru chiar dacă raportul Curţii de Conturi este suspendat pentru că a fost contestat în instanţă”, a declarat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău

În acelaşi timp, primarul atrage atenţia consilierilor locali şi în legătură cu calitatea apei potabile pe care Compania o livrează abonaţilor din municipiu. Compania de Apă a contestat raportul Camerei de Conturi, care a fost suspendat până la analiza făcută de o comisie de soluţionare a contestaţiilor din cadrul Curţii de Conturi, scrie Adevarul.

Până când vor introduce în noul traseu autobuzele operatorului de transport din municipiu, autorităţile Buzăului mai au nevoie de avizul Consiliului Judeţean, care este aşteptat în următoarele zile. De săptămâna viitoare, autobuzele vor circula pe DJ203K până la Săpoca dar şi până la Vadu Paşii, Stănceşti şi Scurteşti. 

„Sper să fie aprobat şi la Consiliul Judeţean miercuri, noi suntem disponibili, au venit 15 autobuze şi am putea începe transportul de săptămâna viitoare. Avem o legătură foarte bună şi cu Consiliul Judeţean şi cu Primăria Vadu Paşii se va merge pe la Mărăcinei, Podul Câlnău, Vadu Pasii, Stănceşti şi  Scurteşti. Totodată avem o echipă de la Transbus plecată în Olanda  pentru a recepţiona autobuzele cu burduf care vor ajunge a Buzău şi vor fi introduse în special pe rutele suburbane”, a declarat primarul Constantin Toma

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean de miercuri figurează două proiecte de hotărâre privind exprimarea acordului ca autobuzele operatorului de transport din municipiul Buzău să circule pe DJ203K, până la Săpoca, dar şi până la Vadu Paşii, Stănceşti şi Scurteşti, relateaza Adevarul.

În prima fază, autoritatile locale vor identifica terenurile şi clădirile aflate în paragină si apoi vor soma proprietarii. Dacă nu vor trecere la reabilitarea sau, după caz, curăţarea imobilului, proprietarii vor fi impozitati cu valori de cinci ori mai mari decât până acum. 

Primăria municipiului Buzău a elaborat regulamentul privind supraimpozitarea cu 500 la sută a clădirilor şi terenurilor neîngrijite. Municipalitatea susţine că urmăreşte reducerea numărului imobilelor lăsate în paragină, iar prin reabilitarea clădirilor vrea „schimbarea la faţă” a oraşului. 

Conform regulamentului, după identificarea şi evaluarea clădirii sau terenului neîngrijit, proprietarul va fi somat, iar din acel moment va avea la dispoziţie şase luni în cazul clădirilor şi 30 de zile în cazul terenurilor să efectueze lucrările de întreţinere sau reabilitare necesare.  

În cazul în care proprietarul nu se conformează, clădirea sau terenul va fi încadrat în categoria celor neîngrijite, cu propunerea de majorare a impozitului cu 500 la sută. Clădirile în paragină aflate în proprietatea Primăriei, cum sunt cele din centrul orasului, de pe strada Cuza Vodă, nu vor fi însă supraimpozitate. Regulamentul a fost postat pe site-ul Primăriei Buzău iar proiectul privind supraimpozitarea clădirilor şi a terenurilor lăsate în paragină va fi introdus într-o şedinţă viitoare a Consiliului Local Buzău, scrie Adevarul.

30.01.2018
146 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Muntenia

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design