Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Biserici monument istoric din SACELE, promovate cu ajutorul tehnologiei

Primaria Sacele

Un număr de 14 biserici monument din municipiul Săcele, toate cu o vechime mai mare de 100 de ani, sunt promovate din această lună cu ajutorul tehnologiei, în cadrul proiectului denumit ”Vitrina digitală a Săcelelui”, informează, într-un comunicat de presă transmis de Primăria Săcele.

”Proiectul îşi propune valorificarea patrimoniului cultural din Săcele, precum şi lărgirea ofertei culturale, prin aducerea la cunoştinţa populaţiei locale şi a turiştilor români şi străini a moştenirii culturale din Săcele, reprezentată de aceste monumente istorice. Prin proiect se urmăreşte, de asemenea, creşterea gradului de cunoaştere a istoriei locuitorilor români şi maghiari din Săcele, printr-o expoziţie care a fost deschisă în această săptămână la Centrul Multicultural şi Educaţional Săcele, şi prin sesiuni de informare în şcoli. Expoziţia conţine toate informaţiile existente şi pe aplicaţiile sub formă de text în trei limbi (română, maghiară şi engleză) şi fotografii aferente monumentelor istorice vizitate”, potrivit documentului citat.

Pentru promovare au fost realizate o aplicaţie IT şi un site: https://www.asociatia-portavicum.ro prin care deţinătorii de telefoane inteligente vor avea informaţii la faţa locului despre fiecare monument. De asemenea, vor primi informaţii utile şi pentru orientarea şi deplasarea la celelalte obiective.

Astfel, un număr de 19 QR CODE-uri au fost amplasate pe clădirea Primăriei, pe cea a Centrului Multicultural şi Educaţional, pe trei mijloace de transport în comun de pe ruta Săcele-Braşov şi pe cele 14 biserici monument din Săcele: Biserica Evanghelică-Luterană Baciu, Biserica Ortodoxă Sf. Nicolae, Biserica Romano-Catolică Sf. Mihail -Turcheş, Biserica Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului Turcheş I, Biserica Ortodoxă Sf. Ioan Botezătorul Turcheş II, Biserica Evanghelică-Lutherană Turcheş, Biserica Evanghelică-Lutherană Cernatu, Biserica Ortodoxă Sf. Nicolae Cernatu, Biserica Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului Cernatu, Biserica Evanghelică-Lutherană Satulung Joseni, Biserica Reformată Satulung, Biserica Ortodoxă Sf. Arhangheli Satulung, Biserica Evanghelică-Lutherană Satulung-Suseni, Biserica Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului Satulung, menţionează comunicatul de presă. AGERPRES

26.03.2018
539 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Bran
Brasov
Codlea
Fagaras
Ghimbav
Harman
Predeal
Rasnov
Rupea
Sacele
Victoria
Zarnesti


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Braşov pentru ziua de azi.


 
Informatii din Braşov

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design