Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Bugetul ZALAULUI, adoptat. Suma pentru dezvoltare, la nivelul anului precedent

Primarul Ionel Ciunt

Bugetul municipiului Zalău pe 2018, în valoare totală de 130,4 milioane de lei, a fost aprobat în cadrul şedinţei de joi a Consiliului Local, după mai mult de o oră de discuţii, un subiect controversat fiind menţinerea la nivelul anului trecut a sumei alocată pentru dezvoltare.

Din bugetul aprobat, secţiunea de funcţionare este în sumă de circa 90 de milioane de lei, iar cea de dezvoltare, de 40,5 milioane de lei.

Primarul Zalăului, Ionel Ciunt, a precizat, înainte de aprobarea bugetului, că suma alocată pentru dezvoltare este la nivelul anului precedent, deşi în 2017 s-au cheltuit doar circa 19 milioane de lei din banii alocaţi pentru proiecte de dezvoltare

"De ce am vrut să rămână suma de la secţiunea de dezvoltare cel puţin la nivelul anului trecut? Pentru că municipiul are - aţi văzut din lista de investiţii - foarte multe proiecte şi din această sumă vom prioritiza investiţiile. Sigur, pe primul loc vor fi obligaţiile noastre faţă de cofinanţarea proiectelor europene, infrastructura rutieră şi pietonală, reabilitarea unei porţiuni din bulevardul Mihai Viteazul în acest an şi, în 2019, sper să încheiem reabilitarea în totalitate", a precizat primarul.

Ionel Ciunt a adăugat că au fost menţinute şi în 2018 o serie de facilităţi pentru cetăţenii municipiului, respectiv transport în comun gratuit pentru pensionari şi persoane cu dizabilităţi, transport în comun pentru elevi redus cu 50%, patru categorii de burse pentru elevi, dar şi o reducere de 0,1% a impozitului pe clădirile nerezidenţiale pentru persoanele juridice.

La rândul lor, consilierii PNL Otto Haller şi Cladiu Bârsan au avut intervenţii în care au criticat faptul că cea mai mare parte a bugetului de dezvoltare provine din excedentul neutilizat din 2017 şi că nu există nicio garanţie că proiectele propuse vor fi implementate în acest an, în condiţiile în care bugetul alocat pentru dezvoltare anul trecut nu a fost utilizat în întregime.

Viceprimarul Teodor Bălăjel a dat însă asigurări că cel puţin un procent de 80 din bugetul de dezvoltare pentru 2018 va fi consumat.

După mai mult de o oră de discuţii şi controverse, bugetul a fost aprobat, chiar dacă cei cinci consilieri ai PNL s-au abţinut sau au votat "împotrivă". AGERPRES

15.02.2018
181 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Cehu Silvaniei
Jibou
Sig
Simleul Silvaniei
Zalau


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Sălaj pentru ziua de azi.


 
Informatii din Sălaj

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design