Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

CALARASI: Proiecte de peste 20 milioane de euro pentru modernizarea centrului vechi al orasului de pe malul Borcei

Primarul Daniel Stefan Dragulin

Reabilitarea centrului pietonal al municipiului Călăraşi şi modernizarea străzilor Bucureşti şi prel. Bucureşti au intrat în linie dreaptă. Autorităţile locale au finalizat documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţii ce stau la baza aplicaţiilor care se vor depune în cadrul Axei 4.1 a Regio 2014-2020, destinată dezvoltării urbane.

"Ambele proiecte vizează îmbunătăţirea mobilităţii urbane - primul în zona centrului vechi al municipiului, prin crearea unui share space şi a unei promenade între străzile Sloboziei şi Dobrogei şi care va însemna, revitalizarea întregului centru al municipiului Călăraşi, iar cel de-al  proiect prin îmbunătăţirea sistemului rutier şi încurajarea folosirii transportului în comun pe strada Bucureşti-prel. Bucureşti. Aceste aplicaţii vor fi depuse spre evaluare în perioada mai-iunie a anului 2018, ele fiind primele din pachetul de proiecte pregătit de Primăria Municipiului Călăraşi finanţabile prin fonduri europene nerambursabile”,  a precizat Daniel Ştefan Drăgulin, primarul oraşului.  

Primul proiect vizează modernizarea străzii Bucureşti: trotuare, carosabil, spaţii verzi, iluminat ornamental, dr şi realizarea unui system intelligent de management al traficului, precum şi achiziţia de vehicule ecologice, valoarea proiectului fiind de 15,6 milioane de euro.  

Modernizarea pietonală a centrului vechi, în valoare de 6 milioane de euro, presupune reabilitarea retelei de utilitati, modernizarea spatiilor verzi si pavaj, crearea de spatii pietonale multifunctionale accesibile pietonilor si bicicletelor, aplicarea unei politici modern a parcarilor, amenajari urbanistice, piesagistice si arhitectonice.  

În perioada interbelică, centrul oraşului avea un aer aristocratic, iar oamenii se întâlneau şi socializau cu bucurie pe cea mai circulată arteră. Se numea locul de promenadă. Aici găseai toţi negustorii oraşului, care puneau la cale ce stofe fine să mai aducă de la Paris ori ce reţete sofisticate să le prezinte clienţilor din restaurante. Oraşul avea chiar şi un cazinou unde îşi încercu norocul cei înstăriţi sau zăboveau la un pahar de „vorbă”, punându-se la curent cu ultimele noutăţi din ţară. Clădirile aveau un farmec aparte. Astăzi, aproape nimic nu mai aminteşte de acele vremuri, scrie Adevarul.

12.03.2018
914 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Budesti
Calarasi
Fundulea
Lehliu Gara
Oltenita


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Călăraşi pentru ziua de azi.


 
Informatii din Călăraşi

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design