Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

CALARASI: Reprezentantii Rebu, chemati la discutii dupa ce orasul a fost sufocat de gunoaie

Viceprimarul Viorel Ivanciu

După ce mai bine de o săptămână Calaraşiul a fost blocat de gunoaie din cauza transferului dintre Urban şi Rebu, noul operator din oraş, autorităţile locale i-au convocat la noi discuţii pe reprezentanţii companiei care colectează resturile menajere.

Astfel, luni, 9 octombrie, a avut loc o nouă întâlnire între reprezentanţii Rebu, ai Primăriei Municipiului Călăraşi, ADI Ecomanagement Salubris şi Consiliul judeţean. În urma discuţiilor s-a stabilit ca de la case colectarea gunoiului menajer să se facă în fiecare zi de miercuri, iar reciclabilele vor fi depozitate de fiecare gospodărie la cea mai apropiată platformă unde pot fi găsite containere speciale.   

Din zona de blocuri, colectarea deşeurilor menajere se va face în fiecare zi de luni, marţi, joi şi sâmbătă, iar colectarea reciclabilelor o data pe săptămână sau ori de câte ori e necesar. 

„Pentru zona de case, după o lună de exploatare se va gândi un proiect pilot, cu un sac galben pentru fiecare gospodărie pentru reciclabile. Pentru zona 10 Nivele, săptămâna viitoare va fi organizată o adunare cetăţenească. Ghenele din fiecare bloc vor fi desfiinţate, schimbările urmând a fi discutate în cadrul acestei întâlniri. Facem apel la toţi călărăşenii să depoziteze gunoiul menajer în containere şi nu pe jos”, spun reprezentanţii Primăriei.

De la 1 octombrie 2017 a încetat activitatea firmei Urban SA, care a asigurat până în prezent colectarea gunoiului menajer  pe raza municipiului Călăraşi şi conform noului contract, gestiunea revine firmei Rebu. 

“Faţă de contractul vechi apar modificări în sensul că firma Rebu colectează acest gunoi menajer în formă selectivă, drept pentru care, pe platformele de gunoi ale municipalităţii, vor fi amplasate containere care vor avea incripţionat pe ele un cod, fiecare cod reprezentând un tip de deşeuri. O altă particularitate a contractului cu Rebu, care a fost încheiat în urmă cu mulţi ani, este că, nu se va mai face colectarea gunoiului menajer din poartă în poartă, urmând ca cetăţenii să ducă în mod selectiv gunoiul menajer, la platformele special amenajate care sunt amplasate la anumite distanţe de imobilul în care locuiesc”, a precizat Viorel Ivanciu, viceprimarul oraşului, scrie Adevarul.

11.10.2017
658 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Budesti
Calarasi
Fundulea
Lehliu Gara
Oltenita


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Călăraşi pentru ziua de azi.


 
Informatii din Călăraşi

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design