Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

CLUJ: Nou proiect integrat de spatii pietonale in centrul orasului

Foto: DomnulePrimar.ro

Administrația locală a contractat servicii de proiectare pentru a transforma o altă zonă din centrul orașului prin creșterea spațiului pietonal și a celui pentru bicicliști, după piața Lucian Blaga-Napoca. Este vorba despre străzile Regele Ferdinand, Emil Zola, Sextil Pușcariu, Tipografiei, dar și piațeta aflată vizavi de Prefectura Cluj care urmează să fie modernizate tot în cadrul unui proiect pentru care Primăria vrea să acceseze fonduri europene. Se va ocupa de proiectul urbanistic biroul arhitectului Vlad Rusu, care a făcut și proiectul pentru Turnul Pompierilor.

Asiza Birou de Arhitectură va face un proiect pentru transformarea spațiilor din centrul orașului pe axa Piața Muzeului – Turnul Pompierilor – Prefectură. Biroul arhitectului Vlad Rusu a câștigat un contract pentru serviciile de proiectare de amenajare a străzilor Ferdinand – Tipografiei și S. Pușcariu în valoare de 130.500 lei.

Ovidiu Cîmpean, director în cadrul Primăriei, a explicat că este vorba despre un proiect de tip shared space pe care autoritatea locală îl pregătește pentru a putea fi depus spre finanțare din bani europeni pe Axa 4.1 din Programul Operațional Regional.

„Ne dorim, în principiu, încurajarea mobilității urbane lente și extinderea cât mai mult a spațiului pietonal. Prin acest proiect vrem ca strada Regele Ferdinand să fie modernizată după modelul deja patentat pe Memorandumului, IC Brătianu sau strada Horea. Cu pavaj de granit, cu copaci, cu iluminat cu led. De asemenea sunt vizate străzile Sextil Pușcariu și Emil Zola din Piața Muzeului pe care ni le dorim pietonale, cu acces pentru riverani. În proiect este și strada Tipografiei care a fost gândită pietonală în proiectul câștigător al concursului de soluții pentru transformarea Turnului Pompierilor. O altă zonă care va fi atinsă de acest proiect va fi artera Cuza Vodă și piațeta din fața agenției CEC Cluj, cea situată vizavi de Prefectura Cluj. Toate aceste artere vor fi modernizate unitar iar prioritate vor avea pietonii și bicicliștii”, a explicat Ovidiu Cîmpean.

După ce arhitecții vor veni cu o variantă, aceasta va fi cel mai probabil prezentată public și supusă dezbaterii, așa cum s-a întâmplat și cu proiectul de reamenajare a pieței Lucian Blaga – strada Napoca făcut pentru Primărie de Planwerk, firma de proiectare care a lucrat proiectul pietonal al Piaței Unirii – Eroilor dar și la partea de arhitectură pentru arterele Brătianu, Horea sau Memorandumului, Moților (pe care primăria le-a modernizat deja tot cu bani europeni).

Arhitectul Vlad Rusu este cel care a câștigat anul trecut concursul de soluții pentru reintroducerea în circuitul turistic al Turnului Pompierilor, clădire emblematică a Primăriei situată în centrul orașului și închisă de ani de zile.

Rusu a propus un proiect inedit care prevede, printre altele, montarea unei oglinzi la utimul nivel al Turnului Pompierilor situat pe strada Tipografiei în centrul orașului, instalație care va permite vizitatorilor să-și facă fotografii (Selfie) cu orașul, scrie Actual de Cluj.

30.03.2018
556 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Campia Turzii
Cluj Napoca
Dej
Floresti
Gherla
Gilau
Huedin
Turda


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Taraba cu ziare
Nu exista publicatii in judetul Cluj pentru ziua de azi.


 
Informatii din Cluj

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design