Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

CLUJ Salariu dublat. Primarul Emil Boc castiga peste 11.000 de lei pe luna

Primarul Emil Boc

Legea salarizării a creat un tsunami în primării, unde nivelul salariului a urcat la cote complet nerealiste față de realitățile românești. Angajații din primării parcă ar administra orașe mai occidentale decât cele de pe la noi.

În schimb, a așezat lucrurile pe făgașul lor normal. Până la această lege, primarul câștiga circa 5.300 de lei net și nu prindea top 20 în ceea ce privește cuantumul salariului. Acum, salariul i s-a dublat, iar el se așază în vârful clasamentului. Desigur, din informațiile noastre, tot mai sunt directori de regii subordonate municipalității care bagă în buzunar mai mulți bani decât edilul șef.

Așadar, primarul Clujului are un salariu brut lunar de 16.313 lei, din care rămâne cu 11.442 de lei în mână. În cazul său, nu pot fi adăugate sporuri. Trebuie precizat că acest salariu este pentru funcția de primar; momentan, aceasta este ocupată de Emil Boc.

Cei doi viceprimari urmează în ierarhie, cu salarii lunare brute de 14.500 de lei, adică 10.169 net. Viceprimarii Clujului sunt în acest moment Dan Tarcea, de la PNL, și Olah Emese, de la UDMR. A treia valoare salarială este cea a administratorului public, 11.600 de lei brut, adică 8.136 net. City-managerul Clujului este Gheorghe Șurubaru.

Teoretic, creșterile din legea salarizării o afectează în minus pe Aurora Roșca, secretarul municipiului. Aceasta va încasa un salariu de 8.126 lei net (11.586 brut), sumă la care se adaugă sporuri. ZIUA de CLUJ a scris că anul trecut, în baza calculelor făcute plecând de la cifrele din declarația de avere, Roșca era liderul veniturilor: media lunară era de 10.018 lei.

Cel mai mic salariu din primărie îl are un referent debutant din Poliția Locală, 1.842 de lei brut lunar, 1.331 de lei net. Un muncitor necalificat gradația zero primește mai mulți bani, 2.016 lei brut lunar, ceea ce înseamnă 1.446 de lei în mână.

Rămâne de văzut de unde va lua bani municipalitatea pentru a acoperi creșterile salariale ale angajaților. Deja în mai multe localităţi din ţară primăriile nu mai au bani de salarii, după ce au majorat lefurile angajaților. ZiuaDeCluj

09.10.2017
158 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Campia Turzii
Cluj Napoca
Dej
Floresti
Gherla
Gilau
Huedin
Turda


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Taraba cu ziare
Nu exista publicatii in judetul Cluj pentru ziua de azi.


 
Informatii din Cluj

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design