Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

"Cadouri" de la Corpul de Control al Primarului. Amenzi de peste 73.000 de lei pentru agentii economici din IASI; Viceprimarul Harabagiu a dat in judecata PSD

Viceprimarul Gabriel Harabagiu

De la începutul lunii martie până în prezent, Corpul de Control al Primarului a întocmit 63 de procese verbale de contravenție și a dat amenzi în valoare de 73.780 de lei.

Astfel, 26 amenzi în sumă de 52.500 de lei pentru lipsa autorizațiilor de funcționare / nerespectarea obiectului de activitate / lipsa vizei autorizației; 5 amenzi în sumă de 5.400 de lei pentru lipsa contractului de folosință a domeniului public; două amenzi în sumă de 1.000 de lei pentru nerespectarea unor somații de salubrizare și împrejmuire a unor terenuri (str. V.Conta, str. Golia nr. 5);

O altă amendă de 4.000 de lei a fost dată pentru nerespectarea obligațiilor de către proprietarii clădirilor monument istoric (str. Ralet nr. 4); O amendă de 1.500 de lei pentru nerespectarea unei somații de ridicare a unui autovehicul de tonaj mare staționat pe domeniul public; o amendă de 1.000 de lei pentru lipsa graficului de execuție a unei lucrări la rețeaua de gaz (str. Decebal) și 27 amenzi în sumă de 8.380 de lei pentru nerespectarea obligației de degajare a zăpezii din dreptul proprietăților / imobilelor administrate, scrie Ziar de Iasi.

Viceprimarul Iaşiului nu se dă bătut şi iese la atac, după ce a fost exclus din PSD şi şi-a pierdut şi funcţia de consilier! Gabriel Harabagiu a dat în judecată din nou Partidul Social-Democrat (PSD). Viceprimarul Iaşiului, Gabriel Harabagiu, a solicitat Tribunalului Iaşi anularea actului administrativ prin care s-a luat decizia de excludere a sa din PSD. Urmează ca instanţa să stabilească un prim termen al acestui proces.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Harabagiu le ceruse magistraţilor ieşeni să dispună suspendarea aceleiaşi hotărâri.

„Am cerut Tribunalului Iaşi suspendarea actului administrativ prin care s-a hotărât excluderea mea din PSD. Voi solicita şi anularea aceluiaşi act. Consider că mi-a fost încălcat dreptul la apărare. Am fost anunţat despre întrunirea Comisiei de Etică la ora 12.00, printr-o hârtie lăsată la secretariat, iar la ora 17.00 ar fi trebuit să mă prezint în faţa comisiei. A fost făcut un abuz în ce mă priveşte“, a spus Harabagiu.

Potrivit acestuia, a fost judecat doar de trei membri ai Comisiei de Etică, în condiţiile în care şapte persoane ar fi trebuit să ia o hotărâre în privinţa lui.

„Vreau în primul rând să se facă dreptate. Şi domnul primar Mihai Chirica, şi colegul Sorin Iacoban vor acţiona în judecată PSD pentru acea hotărâre, care încă nu ne-a parvenit. Eu am contestat şi la Bucureşti, la partid, decizia aceasta. Conform statutului partidului, sesizarea pentru Comisia de Etică ar fi trebuit să fie făcută de organizaţia din care noi facem parte, respectiv cea municipală, nu cea judeţeană“, a adăugat viceprimarul Iaşiului.

Recent, şi primarul Mihai Chirica a acţionat în judecată PSD, pentru faptul că, în urmă cu un an, CEx PSD a hotărât retragerea tuturor funcţiilor politice. Pe de altă parte, vineri, prefectul de Iaşi, Marian Şerbescu, a semnat decizia de vacantare a postului de consilier local ocupat de către Gabriel Harabagiu, fapt ce duce, implicit, la vacantarea unui post de viceprimar.

Totuşi, Harabagiu a susţinut că şi această hotărâre este nelegală, deoarece are litigii pe rolul instanţelor cu PSD, iar excluderea sa din cadrul formaţiunii politice nu este, astfel, definitivă. Mai mult, acesta a afirmat că va contesta în instanţă şi actul semnat de prefectul de Iaşi, scrie Stiri pe surse.

26.03.2018
244 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design