Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
Cum se incapataneaza Primaria CLUJ sa nu puna placute romano-maghiare. Refuzul ar fi cauzat orasului o mare infrangere in fata Timisoarei; Supra impozitarea cu 500 la suta, atacata in instanta de cetateni Primăria Cluj a riscat titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, judecându-se din 2014 şi până în prezent, cu o Asociaţie care cerea montarea la intrarea în oraş a plăcuţelor cu Kolozsvár şi Klausenburg. În motivarea hotărârii Tribunalului Cluj, care obligă municipalitatea să monteze plăcuţele, se arată că Primăria a continuat procesul deşi are în derulare din 2015 un proiect de montare a unor astfel de plăcuţe. (03.04.2017)
Primaria TIMISOARA va elabora, in acest an, strategia de turism pentru Capitala Culturala Europeana 2021 Cel mai important program comunitar al administraţiei locale, de după Revoluţie, este proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană (TCCE) 2021, în acest sens, municipalitatea elaborând în 2017 o strategie de turism, a declarat viceprimarul Dan Diaconu. Potrivit acestuia, pe termen scurt, o primă serie de măsuri, prezentate de operatorii de turism, sunt absolut necesare şi au fost deja pornite în implementare. (13.03.2017)
A fost lansata Strategia de implementare a Programului TIMISOARA Capitala Culturala Europeana 2021 Miercuri 21 decembrie, la Bastion Therezia, Asociația Timișoara-Capitală Culturală Europeană a lansat Strategia de implementare a Programului TM2021 și l-a prezentat și pe directorul artistic Chris Torch, din Danemarca, specialistul care se va ocupa cu implementarea strategiei. Simona Neumann, directorul asociației, a spus că această strategie este împărțită în două etape: una de început, denumită StartUp (2017 și 2018) și una de producție (2019-2021). Ulterior, echipa se va concentra pe ceea ce programul TM2021 va lăsa ca moștenire după anul 2021 (2022-2023). (22.12.2016)
CLUJUL are un plan B. Proiectele Capitalei Culturale merg mai departe Proiectul cu care Clujul a candidat la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 va merge mai departe, cu susținerea autorităților locale și județene. Într-un comunicat de presă transmis de asociația care s-a ocupat de candidatură se arată că programele cuprinse în proiectul-cadru vor fi implementate cu începere din 2017, urmând să fie finalizate în 2020. „Comunitatea și administrația clujeană au decis să implementeze programul cultural cu care Cluj-Napoca a candidat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Munca de implementare va începe în 2017 și va fi finalizată în 2020, având scopul de a duce mai departe proiectele din programul «East of West», la care au lucrat, vreme de șase ani, sute de reprezentanți ai tuturor sectoarelor și comunităților orașului, precum și specialiști din România și de peste hotare." (26.09.2016)
Servus! De ce a pierdut Clujul, de ce a castigat Timisoara? Zarurile au fost aruncate. Timisoara, va fi in 2021 Capitala Europeana a Culturii Dupa cum intuia majoritatea observatorilor, batalia se dadea intre Cluj si orasul de pe Bega. Bucurestiul si Baia Mare aveau sanse reduse, unul datorita statutului de capitala, celalalt datorita distantei evidente fata de celelalte doua centre regionale si a realegerii unui primar penal. Incercam in materialul de fata sa explicam cauzele esecului Clujului, dincolo de parerile, care acuzau problema Pata Rat sau cea a placutelor bilingve. (22.09.2016)
Nicolae Robu: "Consider ca se impune generarea unei legi speciale pentru CCE, pentru a lucra cu celeritate" Primarul Nicolae Robu cere Ordonanţă de urgenţă de la Guvernul României sau chiar o lege specială pentru exerciţiul calităţii de Capitală Culturală Europeană (CCE), care să faciliteze accesarea fondurilor necesare realizării proiectelor, evitând astfel birocraţia impusă de legile comune. "Sunt convins că vom semna un document (cu Guvernul României - n.r.) şi mai mult decât atât, eu consider că se impune generarea fie a unei Ordonanţe de urgenţă, fie chiar a unei legi speciale pentru exerciţiul de CCE şi pregătirea pentru anul în care va fi exercitată calitatea de CCE, pentru că altminteri ne va fi foarte greu să fim eficienţi, cu birocraţia aferentă legilor comune". (22.09.2016)
Olguta Vasilescu: Orasul Timisoara va fi lasat sa se descurce singur Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, scrie, pe Facebook, că este pentru prima dată când Comisia Europeană a ales pentru faza a doua a competiţiei pentru Capitală Europeană a Culturii cele mai dezvoltate oraşe din punct de vedere economic, pentru că a urmărit să nu mai aloce fonduri pentru dezvoltarea oraşelor în perioada anterioară anului în care devin capitale culturale. (19.09.2016)
Orasul TIMISOARA a fost desemnat Capitala Europeana a Culturii 2021 Orasul Timisoara a fost desemnat Capitala Europeana a Culturii (CEaC) 2021, a anuntat un juriu international delegat al UE, vineri, intr-o conferinta de presa organizata la Bucuresti, la sediul Bibliotecii Nationale a Romaniei. In cursa s-au mai aflat orasele Bucuresti, Cluj-Napoca si Baia Mare. La prezidiu s-au aflat Steve Green - presedintele juriului European Capital of Culture (ECoC), Karel Bartak - seful departamentului de Cultura din cadrul Comisiei Europene si Corina Suteu - Ministrul Culturii din Romania (16.09.2016)
Maia Morgenstern va reprezenta Bucurestiul in fata juriului care va decide orasul recomandat a fi Capitala Europeana a Culturii Actriţa Maia Morgenstern, manager al Teatrului Evreiesc de Stat, va reprezenta Bucureştiul în faţa juriului care urmează să stabilească oraşul recomandat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021 în România, a anunţat, miercuri, primarul general, Gabriela Firea, în cadrul unei declaraţii de presă. (15.09.2016)
Clujenii, invitati in strada pentru a afla împreuna numele orasului desemnat Capitala Culturala Europeana in 2021 „Vino vineri 16 septembrie la ora 16:00 în Piața Unirii pentru a aștepta împreună timp de o oră decizia juriului privind decernarea titlului de Capitală Culturală Europeană”, astfel sună invitația adresată pe rețeaua de socializare Facebook tuturor clujenilor care doresc să trăiască împreună emoția unei zile îndelung așteptată atât de cele patru orașe aflate în competiția pentru titlu: Cluj, Timișoara, Baia Mare și București. Potrivit Ministerului Culturii, vineri, 16 septembrie, de la ora 17.15, la sediul Bibliotecii Naționale a României, în sala Mircea Eliade, în cadrul unei Conferințe de Presă se va face public numele oraşului recomandat pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 în România. (14.09.2016)
<<   <   pagina 2 din 26   >   >>
 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design