Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Cateva zeci de proprietari de imobile degradate, notificati de Primaria TULCEA ca risca sa plateasca impozite de 500 la suta

Primarul Constantin Hogea

Primăria municipiului Tulcea a notificat circa 40 de proprietari de imobile abandonate care vor plăti impozite de cinci ori mai mari, dacă nu vor repara ori consolida clădirile deţinute. Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a declarat că angajaţii instituţiei au identificat până în prezent 47 de clădiri abandonate ale căror proprietari riscă să fie sancţionaţi, conform legislaţiei în vigoare.

“Noi estimăm că există circa 100 de imobile atât în regim public, cât şi în regim privat care ar putea face obiectul hotărârii de Consiliu Local prin care se supraimpozitează clădirile şi terenurile abandonate. I-am rugat pe colegi să urgenteze procedura de inventariere, astfel încât să nu apară idei privind abordări diferite de la un proprietar la altul”, a menţionat primarul Hogea.

Cele 38 de somaţii transmise deja de autoritatea locală proprietarilor clădirilor abandonate au avut deja efecte, unii dintre ei încercând acum să-şi vândă bunurile. “Unii au venit deja, s-au interesat ce trebuie să facă şi caută clienţi să-şi vândă bunurile. S-a creat o anumită stare de încordare şi de îngrijorare în rândul proprietarilor. Dacă nu vor găsi soluţii pentru clădirile abandonate, Primăria municipiului este dispusă să le preia printr-un act de donaţie”, a mai spus primarul municipiului.

În termen de 90 de zile de la primirea somaţiilor, proprietarii clădirilor abandonate trebuie să prezinte Consiliului Local al municipiului proiectele pe care le au pentru refacerea imobilelor. În caz contrar, municipalitatea poate decide supraimpozitarea cu 500% a bunurilor degradate. AGERPRES

22.02.2018
292 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Dobrogea

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design