Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Cazinoul din CONSTANTA a fost inclus pe “Lista celor mai periclitate sapte monumente europene”

Primarul Decebal Fagadau

Primarul Decebal Făgădău a anunţat, într-o conferinţă de presă, că, la propunerea Asociaţiei Arche, organizaţia de patrimoniu Europa şi Institutul Băncii Europene de Investiţii au inclus clădirea Cazinoului din Constanţa pe “Lista celor mai periclitate şapte monumente publice europene”.

Ne bucură şi ne întristează, în acelaşi timp, această nominalizare. Pe de-o parte, marea problemă cu care ne confruntăm de aproape zece ani, cea a birocraţiei oficiale ce ne-a împiedicat să investim banii ce i-avem la dispoziţie pentru a reabilita şi viabiliza această clădire emblematică de patrimoniu, a căpătat deodată ecou şi importanţă europeană şi, din câte am înţeles, conform uzanţelor, odată cu această nominalizare, clădirea Cazinoului se va bucura inclusiv de expertize şi evaluări ale unor experţi europeni. În acelaşi timp, ca edil şef, sunt mâhnit pentru faptul că, până acum, am parcurs trei etape complete de licitare a lucrărilor de reparaţie capitală şi tot atâtea eşecuri din cauza legislaţiei, a contestărilor aferente, astfel încât imobilul, mândria şi emblema arhitectonică a oraşului să fie declarat acum monument european în pericol”, a declarat Făgădău.

Acesta a menţionat că, pe baza opiniilor formulate de constănţeni şi transmise administraţiei publice, Primăria a decis să înceapă lucrările de conservare a clădirii de patrimoniu – Cazinoul din Constanţa, ce vor fi finalizate până în luna noiembrie, de Ziua Dobrogei, independent de etapele de licitaţie ce vor fi organizate de Compania Naţională de Investiţii (CNI), pentru reabilitarea construcţiei.

 “De asemenea, pe baza chestionarelor de opinii, completate de cetăţeni, am decis că viitoarea clădire va avea trebui să răspundă unor funcţiuni culturale, în sfera spectacolelor şi expoziţiilor şi a spaţiilor publice de alimentaţie”, a declarat Făgădău.

Alături de primarul Constanţei, la conferinţa de presă s-au aflat şi reprezentanţii companiilor organizatoare ale festivalelor Untold şi Neversea, care au declarat că şi-au oferit serviciile pentru organizarea unor campanii participative în favoarea mobilizării cât mai multor resurse financiare şi umane pentru reabilitarea Cazinoului constănţean. AGERPRES

16.03.2018
309 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din Dobrogea

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design