Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Centrul Balnear BORSEC ar putea fi finalizat anul viitor

Primarul Mik Jozsef
Lucrările la Centrul balnear din staţiunea Borsec sunt destul de avansate, dar investiţia, care are rolul de a relansa turismul în zonă, nu va fi finalizată în acest an, aşa cum se estima, ci doar anul viitor . Primarul staţiunii Borsec, Mik Jozsef, a declarat că lucrările sunt realizate în proporţie de 75-80 la sută, dar intervin probleme legate de realizarea construcţiei, la care se adaugă şi faptul că iarna nu se va putea lucra decât în mică măsură. Potrivit sursei citate, se preconizează că patru dintre cele nouă corpuri de clădire vor fi finalizate complet în două săptămâni, iar la amenajarea exterioară se va lucra în acest an atât cât vremea va permite.

“Intervin tot felul de probleme şi cu constructorul merge foarte încet, vine perioada de iarnă, nu ştiu dacă putem să ne racordăm la energie electrică, să dăm drumul la încălzire, totul se va decide în luna noiembrie. (…) Din păcate, întâmpinăm toate greutăţile care se pot întâmpina la o construcţie“, a declarat primarul Mik Jozsef.

Acesta a mai spus că Primăria trebuie să ramburseze anual 1,8 milioane de lei pentru creditul contractat în vederea finanţării investiţiei, “ceea ce este foarte mult”, şi a menţionat că a solicitat sprijin de la autorităţile centrale, dar nu a primit, deocamdată, niciun răspuns.

Mik şi-a exprimat speranţa că, anul viitor, centrul va fi dat în folosinţă, dar nu a putut să precizeze când se va întâmpla acest lucru. “Sper că anul viitor se va finaliza, numai că mereu apare câte ceva şi deja mi-e frică să mai spun un termen”, a spus Mik Jozsef.

Potrivit primarului, darea în folosinţă a centrului balnear înseamnă relansarea completă a turismului în Borsec. “Turismul balnear înseamnă pentru Borsec viitorul. Şi, automat, dacă intră în funcţiune (nr: centrul balnear) se creează locuri de muncă, ne putem aştepta la creşterea capacităţilor de cazare, a serviciilor turistice, automat ar fi o relansare completă a turismului în Borsec. Deci, totul depinde de acest centru”, a conchis primarul Mik Jozsef.

Construcţia centrului balnear din Borsec a început în 2011, cea mai mare parte a finanţării fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale de la acea vreme, care a alocat 13,5 milioane de lei, investiţia fiind susţinută şi cu bani din bugetul local şi cel judeţean.

În perioada respectivă, după aproape un an şi jumătate de la începerea lucrărilor, s-a sistat orice finanţare de la bugetul de stat, iar autorităţile locale şi judeţene au căutat permanent soluţii pentru ca acest centru să poată fi finalizat.

Aşa s-a ajuns, anul trecut, la contractarea unui credit bancar de 13 milioane de lei, la care se adaugă suma de 4 milioane de lei primită din partea Autorităţii Naţionale de Turism (ANT), un milion de lei de la Consiliul Judeţean (CJ) Harghita şi încă 520.000 lei alocaţi din bugetul local.

Centrul balnear va cuprinde o bază de tratament şi un centru wellness, are o suprafaţă de 2.900 metri pătraţi şi o capacitate de 1.000 persoane pe zi vara şi 700 în timpul iernii.

Acesta va oferi posibilităţi diverse de tratament, cum ar fi împachetări cu nămol, masaj sau terapie cu apă minerală caldă şi rece, iar zona de wellness include piscine interioare şi exterioare, saună finlandeză, infra-saună sau saună cu aburi.

La începutul acestui an, localitatea Borsec şi-a redobândit statutul de staţiune de interes naţional, pe care l-a pierdut în anul 2001, când s-a închis baza de tratament din oraş. Tot atunci şi-a pierdut şi statutul de staţiune balneoclimaterică, pe care autorităţile locale doresc să-l redobândească după finalizarea centrului balnear. AGERPRES

27.10.2017
292 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Baile Tusnad
Balan
Borsec
Cristuru Secuiesc
Gheorgheni
Miercurea Ciuc
Odorheiu Secuiesc
Toplita
Toplita
Vlahita


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Harghita pentru ziua de azi.


 
Informatii din Harghita

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design