Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Centura GALATIULUI, la evaluare pentru finantare europeana


Proiectul extinderii şi modernizării drumului de centură al Galaţiului, estimat la aproximativ 40 de milioane de euro, a fost depus, înainte de Crăciun, pentru evaluare, iar acum Consiliul Judeţean (CJ) aşteaptă ca cea mai importantă investiţie în infrastructura Galaţiului, din ultimii 15 ani, să obţină finanţarea europeană.

"Proiectul a fost urcat în Sistemul My Smis. Pasul următor este evaluarea proiectului de către Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est. Sunt încrezător că proiectul este eligibil, nu avem motive de îngrijorare. Are un punctaj foarte mare, pentru că adresabilitatea este, de asemenea, foarte mare", ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Fotea.

Reamintim că, pe 19 decembrie, consilierii judeţeni au votat proiectul de extindere şi modernizare a drumului de centură, după o serie de hotărâri ale Consiliului Local şi Consiliului Judeţean prin care drumul a fost trecut în proprietatea CJ şi transformat în drum judeţean, în aşa fel încât autorităţile judeţene să poată obţine finanţare europeană pentru modernizare.

În aceeaşi şedinţă, Costel Fotea le-a prezentat consilierilor primele imagini legate de proiect - câteva planuri ale noului drum de centură, extins la patru benzi pe întreaga sa porţiune, cu cele trei sensuri giratorii, dar şi trei imagini cu podul suspendat, care va fi construit, în special, pentru fluidizarea traficului, pe porţiunea cuprinsă între Talcioc şi ANL-uri, menit să scoată traficul greu din oraş.

Aşa cum aţi mai putut citi în ziarul nostru, modernizarea vizează următoarea rută: intrarea în Galaţi dinspre Tecuci, cu ieşire în bulevardul Coşbuc, de unde, după parcurgerea a 250 de metri, urmează străzile Al. Măcelaru, apoi Traian, sensul giratoriu, Macului, Tunelului şi reintrarea în DN 2B, ieşirea spre Giurguleşti.

Consiliul Judeţean încearcă să obţină banii pe axa SUERD (Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării), din care, potrivit şefului CJ, 30 de milioane de euro vor reprezenta finanţare europeană, iar diferenţa va fi suportată de Consiliul Judeţean şi Consiliul Local.

Pe 28 decembrie, a fost ultima zi până la care se mai puteau depune proiecte pe axa SUERD, apelul de proiecte fiind destinat doar celor 12 judeţe riverane Dunării: Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanța. ViataLibera

03.01.2018
318 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Beresti
Galati
Targu Bujor
Tecuci


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Galaţi pentru ziua de azi.


 
Informatii din Galaţi

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design