Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Cetatenii judetului BISTRITA-NASAUD vor fi obligati sa colecteze selectiv deseurile incepand cu 1 octombrie

Ioan Tintean

Cetăţenii judeţului Bistriţa-Năsăud vor fi obligaţi, începând cu data de 1 octombrie, să colecteze selectiv deşeurile, în caz contrar firma de salubritate urmând să nu mai golească pubelele sau containerele pe care le folosesc, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Ţintean.

“Nu ştiu dacă să o numesc revoluţie, dar Consiliul Judeţean, începând cu 1 octombrie, pe baza noilor prevederi ale OUG 196/2005, amendată prin OUG 48/2017, a tras un semnal de alarmă privind modul de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor. Ce trebuie să ştie cetăţenii din judeţul Bistriţa-Năsăud: lucrurile nu mai pot merge cum au mers şi, de la 1 octombrie, cetăţenii care nu trec la colectare şi depozitare selectivă, nu vor mai beneficia de ridicarea pubelelor sau containerelor“, a spus Ţintean.

Ioan Ţintean a explicat că măsura va fi luată cu scopul de a evita penalizările pentru nerespectarea normelor europene în domeniu.

În acest sens, vicepreşedintele Consiliului Judeţean a avut o întâlnire cu conducerea firmei care colectează deşeurile la nivel judeţean, Supercom, şi s-a stabilit ca de la 1 octombrie să fie refolosite containerele semi-îngropate achiziţionate cu bani europeni, care de mai bine de un an nu au putut fi utilizate pentru că vechiul operator a denunţat contractul, iar noul operator, cu care s-a încheiat un contract pe durată determinată, nu dispunea de tehnica necesară pentru golirea acestor containere.

În plus, va fi regândit şi graficul de colectare a deşeurilor, pentru ca procedura să fie una eficientă.

Potrivit lui Ioan Ţintean, în cazul în care nu vor fi luate aceste măsuri, tariful pentru colectarea deşeurilor pe care trebuie să îl plătească populaţia va fi majorat începând cu anul 2019.

“Părerea mea este că, dacă vom fi mult mai severi în a controla Supercom prin ADI (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară – n.r.) Deşeuri şi aceşti angajaţi de la ADI Deşeuri îşi vor face treaba aşa cum trebuie, prin a controla pe reţea, eu cred că lucrurile vor merge în direcţia pe care noi o dorim, adică să crească cantitatea de deşeuri selectate. Din punctul meu de vedere, am ajuns în momentul 0, altminteri Bistriţa va avea un munte de gunoi, de deşeuri menajere, vom fi amendaţi în continuare şi trebuie să ştie cetăţenii că din 2019 vor plăti 120 lei pe tona de deşeuri menajere, dacă nu colectăm selectiv”, a mai spus Ţintean.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud a precizat că, în următoarele două săptămâni, cetăţenii vor primi fluturaşi prin care vor fi informaţi asupra modului în care se va face colectarea selectivă a deşeurilor, astfel încât măsurile să intre în vigoare de la data stabilită, 1 octombrie. AGERPRES

22.09.2017
137 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Beclean
Bistrita
Bistriþa Bârgãului
Lechinta
Nasaud
Sangeorz-Bai


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Bistriţa Năsăud pentru ziua de azi.


 
Informatii din Bistriţa Năsăud

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design