Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Chinezii vor sa redeschida un combinat la OTELU ROSU si sa investeasca in industria lemnului si in turism

Primarul Luca Malaiescu

În ultimul an, chinezii au tot dat târcoale Caraş-Severinului, mai exact oraşului Oţelu-Roşu, unde au identificat posibilitatea dezvoltării unor afaceri. Primii veniţi au fost câţiva oameni de afaceri chinezi, în urmă cu circa 10 luni de zile, care au vizitat zona industrială a oraşului şi au purtat mai multe discuţii cu autorităţile locale şi judeţene. Nu au făcut prea multe promisiuni, însă au transmis administraţiei locale că interesul pentru a dezvolta afaceri în zonă este unul major şi că vor reveni pentru a face următorii paşi.

La sfârşitul lunii mai, la Oţelu Roşu a venit chiar ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Excelenţa Sa XU Feihong, însoţit de o delegaţie de diplomaţi şi oameni de afaceri. Din nou ţinta prioritară a fost Oţelu Roşu, mai exact combinatul siderurgic din localitate.

Primarul Luca Mălăiescu speră că în scurt timp toate aceste vizite se vor concretiza şi că investiţiile chinezilor vor resuscita oraşul, care duce lipsă de locuri de muncă.

“Cu certitudine, am rămas cu speranţe după aceste vizite. Cred că totuşi se va finaliza curând această legătură cu oamenii de afaceri din China, mai ales că vizita ambasadorului a fost total neaşteptată. Dânsul şi-a manifestat dorinţa de a veni la noi. În mod cert, este interesat de combinat, pentru că nu a fost doar o vizită protocolară, ci una care s-a făcut pe teren, iar Excelenţa sa a fost cel care şi-a manifestat dorinţa să viziteze tot combinatul”, a declarat Luca Mălăiescu, primarul din Oţelu-Roşu.

Edilul cărăşean susţine că, cel mai rapid, vede concretizarea unei investiţii în domeniul prelucrării lemnului, deoarece oameni de afaceri chinezi s-au arătat interesaţi de deschiderea unei fabrici de mobilă. Primarul speră însă la redeschiderea combinatului siderurgic.

“Cu siguranţă îi interesează o fabrică de mobilă, pentru că au pus foarte mute întrebări legate de acest domeniu şi de prelucrarea lemnului din zonă. Combinatul de la Oţelu Roşu este un brand pentru noi, iar redeschiderea ar însemna câteva sute de locuri de muncă”, a mai spus Mălăiescu.

Şeful administraţiei locale din Oţelu Roşu spune că ambasadorul chinez va reveni pe meleagurile cărăşene.

Vor să facă şi turism. Ambasadorul vrea să revină în zonă să viziteze Poiana Mărului, pentru că era informat de specialişti că acolo e cel mai ozonificat aer din lume şi este interesat de potenţialul turistic al zonei”, a mai spus Luca Mălăiescu, scrie Adevarul.

05.06.2017
307 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design