Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Companie turceasca interesata de combinatul de la OTELU ROSU. Primarul Luca Malaiescu: "Vor sa dea 19 milioane de euro si sa mute otelaria in Turcia“

Primarul Luca Malaiescu

Combinatul de la Oţelu Roşu (Caraş-Severin), care a fost închis de către investitorii ruşi de la compania Mechel în 2012, ar putea fi redeschis în Turcia. Este vorba despre oţelăria de la combinat, care ar putea fi mutată cu totul în Turcia. Oficialii gigantului Mechel nu au confirmat până acum informaţiile speculate în mediul de afaceri local, potrivit cărora oţelăria ar putea fi cumpărată de către investitori din Turcia.

Primarul localităţii Oţelu Roşu, Luca Mălăiescu, susţine însă că negocierile dintre ruşi şi turci sunt avansate şi aceştia ar putea să bată palma în zilele următoare. 

“Adevărat este 100%, doar că tranzacţia nu este finalizată. Compania turcească a fost interesată de oţelăria de la combinat şi au căzut de acord, le convine preţul, din câte am înţeles undeva la 19 milioane de euro. Vor să mute clădirea cu tot ce ţine: cuptor şi utilaje, în Turcia. Acolo vor să o pună în funcţiune, că doar nu dau 19 milioane de euro degeaba, mai ales că acel cuptor este foarte performant şi ruşii l-au adus nou aici, cu câţiva ani în urmă şi au dat peste 20 de milioane pe el. În prima fază, discuţiile au fost să cumpere şi să repornească aici, dar în urma unei analize făcute, din cauză că la noi curentul şi gazul sunt mai scumpe mult ca la ei, au decis că e mai rentabil să o mute cu tot”, spune Mălăiescu, care nu vede tranzacţia ca un dezavantaj pentru comunitate. 

“Dacă ar fi funcţionat ar fi fost un dezavantaj, dar aşa stătea de vreo cinci ani închisă şi noi nu aveam niciun benficiu. Mai mult, cei de la Mechel au folosit aceeaşi strategie la Câmpia Turzii, au vândut oţelăria şi după aceea au făcut un parc industrial acolo şi au deja vreo 12 fime care au investit. Din ce am discutat eu cu ei, cam aceeaşi reţetă vor să o aplice şi la noi, ceea ce ar fi foarte bine, pentru că ar însemna noi locuri de muncă. Ei au 16 hectare de teren aici, la noi”, ne-a mai spus primarul de la Oţelu Roşu

Oţelăria de la Oţelu Roşu a avut, pe vremea comunismului, până la 5.500 de angajaţi. A urmat privatizarea de după 1989, reducerea drastică a numărului de muncitori. În 2007, combinatul a fost repornit de către ruşii de la Mechel. Afacerea nu a mers prea mult din lipsă de comenzi, iar ruşii au pus lacăt pe fabrică în 2012, scrie Adevarul.

04.09.2017
246 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 


 
Informatii din judetul tau

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2018 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design