Vremea la:
azi /      maine /
Curs:
EURO: 4,4549       USD: 3,2121
 
Login primari
 
Am uitat parola
 
 
 
-    

Complexul Aqualand din DEVA a inregistrat pierderi de 3,3 milioane lei; Angajaţii Primariei, aflati in preaviz de concediere, pot da concurs pentru posturile vacante

Primarul Florin Oancea

Complexul de piscine acoperite Aqualand, aflat în subordinea Primăriei Deva, a înregistrat pierderi de 3,3 milioane de lei şi are conturile blocate, motiv pentru care autorităţile locale au în plan să-i retragă statutul de societate comercială, urmând ca acesta să fie administrat direct ca un serviciu al primăriei, a anunţat primarul Florin Oancea.

“Această societate nu mai poate funcţiona. Pierderile înregistrate de Complexul Aqualand se ridică la peste 3,3 milioane de lei, iar conturile sunt blocate. Este nevoie de investiţii, dar acestea nu se pot face”, a declarat primarul.

Primarul a precizat că va propune consilierilor locali ca acest complex, ce este organizat sub forma unei societăţi comerciale cu răspundere limitată şi acţionar Consiliul Local Deva, să fie transferat direct în subordinea municipalităţii sub forma unui serviciu de specialitate.

Pe de altă parte, primarul Florin Oancea a menţionat că persoanele care au greşit în administrarea complexului vor răspunde pentru modul în care şi-au desfăşurat activitatea.

Complexul Aqualand a fost deschis în decembrie 2010 şi cuprinde mai multe piscine acoperite, saună, salină, un salon de masaj, un restaurant şi o sală de fitness. AGERPRES

Cei 109 angajaţi din Primăria Deva ale căror funcţii au fost desfiinţate prin noua organigramă vor putea susţine concurs pentru alte 35 de posturi ce au fost create în acele servicii unde era nevoie de personal, testările fiind programate pentru zilele de 15 şi 16 martie, a anunţat primarul Florin Oancea.

Primarul a spus este interesant ca activitatea administraţiei locale să se desfăşoare transparent şi să fie eficientă, motiv pentru care a propus noua organigramă a instituţiei.

“Suntem în faza de preavize. În data de 15 martie vor fi testări pe funcţiile rămase vacante şi cred că din partea a doua a lunii martie vom putea spune că vom lucra pe noua organigramă. Această organigramă şi numărul de personal sunt într-o dinamică permanentă, sunt persoane care se vor pensiona anul acesta şi cu, siguranţă, vor mai fi angajări în Primăria Deva. Dar vor fi angajări pe acele servicii unde este necesar personal, cum este Serviciul de Gospodărie Municipală unde este nevoie de muncitori”, a declarat primarul municipiului Deva.

Pe de altă parte, primarul Florin Oancea a spus că nu a primit, până acum, nicio contestaţie din partea angajaţilor ale căror posturi au fost desfiinţate prin noua organigramă.

Peste o sută de angajaţi ai Primăriei Deva au primit, de la 1 martie, preavizele de concediere colectivă, după ce Consiliul Local a aprobat noua organigramă a instituţiei, la final numărul posturilor din administraţia locală urmând să scadă la aproximativ 700 de persoane.

“Costurile salariile erau foarte mari şi nu le mai puteam suporta de la bugetul local. Acesta este motivul pentru care am luat această decizie dureroasă, dar absolut necesară. A durut, ştiu că doare, sunt alături de oameni, dar sunt convins că fiecare îşi va găsi un alt loc de muncă”, a afirmat primarul municipiului Deva, la momentul iniţierii concedierilor de personal.

Primăria Deva a realizat anul trecut venituri proprii în valoare de 85,9 milioane lei, iar din această sumă 37,54% au fost cheltuielile de personal. Comparativ, cheltuiala cu investiţiile din veniturile proprii a fost de 21,9%. AGERPRES

12.03.2018
304 vizualizari
+ SHARE   
 
0 comentarii
 


 
Contacteaza primaria ta!
Pentru a vedea sesizarile dintr-o anumita localitate, selectati localitatea din lista de mai jos. Daca localitatea care va intereseaza nu exista in lista noastra, atunci trimiteti un mesaj la adresa info@domnuleprimar.ro cu numele localitatii, judetul din care face parte si datele de contact ale primariei.
Va multumim.

Aninoasa
Brad
Calan
Deva
Geoagiu
Hateg
Hunedoara
Lupeni
Orastie
Petrila
Petrosani
Simeria
Uricani
Vulcan


Legenda
primar care a raspuns la cel putin o sesizare.
primar care nu a raspuns la nici o sesizare.

Nu exista publicatii in judetul Hunedoara pentru ziua de azi.


 
Informatii din Hunedoara

Get Adobe Flash player


Get Adobe Flash player

 
 
Ultimele videouri Domnule Primar
 
 
Cauta sesizari
Sesizari din judetul:
 
 
Cauta dupa cuvantul:
 
Cauta sesizarea cu codul:
 
Primarii partenere
 
Bloguri
 
 
 
Copyright © 2019 DomnulePrimar.ro
Web Design - Direct Design